Vágólapra másolva!
Az FIA megbüntette Sergio Pérezt, a Red Bull mexikói pilótáját, akinek a Brit Nagydíj rosszul sikerült szombati edzését csapata egy motorcserére használta fel. Pérez így a 19. helyett a 20. helyről rajtolhat.

A Brit Nagydíj szombati időmérője után megbüntették a Red Bull mexikói pilótáját, Sergio Pérezt. A büntetés súlyosnak tűnik, de valójában csak a szabályok miatt kellett meglépni, különösebb jelentősége nincs. Pérez ugyanis szombaton az eső miatt vizes aszfalton kicsúszott a silverstone-i pályán, és képtelen volt kikecmeregni a vizes kavicságyból. A mexikói így csak a 19. lett, most pedig a mezőny végére, a 20. helyre száműzték.

F1 Grand Prix of Great Britain - Qualifying, Sergio Pérez
Sergio Pérez valószínű, hogy többet nyert, mint bukott a büntetéssel
Fotó: NurPhoto via AFP

Mégpedig azért, mert a Red Bull motort cserélt Pérez autójában. Pérez autójába beépítették az idei 5. V6-os motort, valamint 3. energiatárolót és vezérlőelektronikát. Mindhárom egységgel átlépte a szezon során megengedett határt, ami már eleve egy mezőny végi indulást jelentene, ám mivel a cserével a csapat a parc fermé-szabályokat is megsértette, így Péreznek a boxutcából kell rajtolnia, írja az M4sport.hu.

Az osztrák csapat így ráadásul az autó beállításán is változtathat, ami még nagyon jól jöhet, hiszen a délelőtt kiadós eső után a magyar idő szerint 15.25-kor rajtoló futamra is esőt jósolnak.

Az első sorból - régen láttunk már ilyet - a két Mercedes indul, mégpedig George Russell és Lewis Hamilton rajtolhat, míg utánuk  Norris, Verstappen, Piastri, Hülkenberg, Sainz, Stroll, Albon és Alonso lett a sorrend.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!