Vágólapra másolva!
A McLarennel versenyző Lando Norris nyerte a második szabadedzést a Hungaroringen, ahol hosszú ideig állt a gyakorlás Charles Leclerc balesete miatt. A második helyen az első szabadedzésen szintén második Max Verstappen végzett, a harmadik az első szabadedzésen leggyorsabb Carlos Sainz lett.

A Ferrari pilótája, Charles Leclerc miatt állt az edzés, aki az első 15 perc után egy kerékvetőn dobta meg a Ferrarit, majd a falnak csapódott. Az autót menteni kellett, a pályát pedig renoválni, ezért hosszú ideig, majdnem 15 percig állt a második szabadedzés, amit ekkor Sergio Pérez vezetett Max Verstappen és a két Mercedes előtt.

Képeken Leclerc balesete:

A folytatásban Csou ugyanott szenvedett majdnem balesetet, ahol Leclerc, de végül megúszta a becsapódást és Pérez autóját is centikkel elkerülte. A kerékvetőn sok pilóta szenvedett, felült az autó, de sokakat meg is dobott a rázókő.

A folytatásban Lando Norris állt az élre, aki mögött Max Verstappen, az első gyakorlást nyerő Carlos Sainz, Sergio Pérez és George Russell végzett.

Az edzés pozitív meglepetését az első gyakorláson utolsóelőtti Kevin Magnussen szolgáltatta: a dán versenyző ezúttal hatodik lett a Haasszal, de rendkívül szoros volt a mezőny, a 15. Nico Hülkenbergnek (Haas) is csak három ezredmásodperccel volt több mint egy másodperces a hátránya.

A Magyar Nagydíj programja szombaton 12.30 órától a harmadik szabadedzéssel folytatódik a Hungaroringen.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!