Vágólapra másolva!
A Ferrari Forma-1-es csapata számára a Magyar Nagydíj eddig csalódást keltő szereplést hozott. Charles Leclerc és Carlos Sainz sem elégedett az autóval, Frederic Vasseur csapatfőnök szerint azonban képesek lehetnek dobogós helyezést elérni a Hungaroringen.

A Forma-1-es Magyar Nagydíj második szabadedzése Charles Leclerc számára hamar véget ért. A monacói versenyző összetörte az autóját, miután a négyes kanyart követően ráment a rázókőre, ami megdobta a versenyautóját, amely megpördült és a szalagkorlátba csapódott. 

A negyedik, talán a harmadik leggyorsabb autó a miénk. Nagyon hasonlóan állunk a Mercedeshez, de sajnos a McLaren és a Red Bull jócskán előttünk jár. 

Már a hétvége előtt is tudtam, hogy többre van szükségünk ahhoz, hogy visszatérjünk a McLaren és a Red Bull szintjére" - panaszkodott Leclerc, aki csak a 6. pozícióból indulhat a vasárnapi futamon.

Charles Leclerc számára eddig csalódást keltő eredményt hozott az F1-es Magyar Nagydíj 
Fotó: AFP (Photo by FERENC ISZA / AFP)

A Ferrari spanyol pilótája, Carlos Sainz a negyedik rajtkockából várhatja a versenyt, de csapattársához hasonlóan ő sem elégedett az autóval, és nem túl optimista az esélyeiket illetően.

Ugyanolyan hátrányban vagyunk, mint a legutóbbi három vagy négy versenyen, ugyanannyi százaléknyi köridő hiányzik. 

Szóval még ha jól is működik az új fejlesztési csomag, ez azt mutatja, hogy még mindig messze vagyunk" - állapította meg Sainz.

A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur bizakodóbban látja a helyzetet, a francia mérnök szerint a versenytempójuk alapján nem elérhetetlen számukra a dobogó. "Természetesen jobb lett volna közelebbről indulni az elejéhez, de a negyedik és hatodik helyről is szép pontokat szerezhetünk és célba vehetjük a dobogót, mivel úgy gondoljuk, versenyképes a versenytempónk" - mondta Vasseur.

A 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futama 15 órakor rajtol a Hungaroringen.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!