Vágólapra másolva!
Lando Norris, a McLaren brit pilótája nyerte a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését a Hungaroringen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről. A második helyen a csapattársa, az ausztrál Oscar Piastri zárt az időmérőn, amelyet kétszer is félbe kellett szakítani piros zászlóval balesetek miatt. A McLaren tehát dominálta a szombati napot, így a háromszoros világbajnok Max Verstappennek nincsenek komoly győzelmi reményei a vasárnapi futamot illetően.

A McLaren óriási tettet vitt véghez a Hungaroringen, ugyanis az angol csapat legutóbb 4226 nappal ezelőtt tudott mindkét autójával az első sorból indulni. A 2012-es Brazil Nagydíjon Lewis Hamilton és Jenson Button indulhatott az első sorból, a futamot végül Button nyerte, míg Hamilton az 54. körben kiesett egy baleset után. 

A McLaren tehát remek előjelekkel vághat neki a vasárnapi Magyar Nagydíjnak, így érhető, hogy a vb-pontversenyt vezető Max Verstappen frusztráltan nyilatkozott az időmérő edzést követően. A Red Bull egy nagy leszorítóerejű konfigurációfrissítéssel érkezett a Hungaroringre, azonban a holland pilóta egyáltalán nincs megelégedve az autójával. 

„Nagyon csalódott vagyok, mert ez az egész egyszerűen nem elég jó” – mondta a Viaplaynek a háromszoros világbajnok pilóta. 

F1 Grand Prix of Hungary - Qualifying
Verstappen csalódottan nyilatkozott az időmérő után
Fotó: Anadolu via AFP/Kurucz Árpád

„Önmagában nem hiszem, hogy nagy baj lett volna a köreimmel, de 

az autó egyszerűen nem elég jó, túl érzékeny és túl lassú. Nyilván bosszantó, hogy ha valaki az utolsó kanyarban az utamba áll, de a végén ez nem jelent nagy változást. Ha elég gyors vagy, mindig ott vagy”

 – folytatta Verstappen, aki Cunoda Juki balesete miatt az utolsó két percre már nem tért vissza a pályára az időmérőn. 

A vasárnappal kapcsolatban Verstappen azt mondta, hogy McLarennek meglesz az esélye arra, hogy kézben tartsa a futamot. 

A McLaren általában gyorsabb a versenyek alatt is, nem hiszem, hogy hirtelen gyorsabbak leszünk náluk a verseny során. Ha gyorsabb vagy, megelőzöd őket, de ha nem, akkor tudnak csapatjátékot játszani”

 – folytatta a háromszoros világbajnok holland, aki ugyan vezeti a vb-pontversenyt, de nem elégedett a helyzetével. 

Verstappen a harmadik helyről indulhat a Hungaroringen
Fotó: AFP/Martin Divisek

„Amúgy sem érzem, hogy gyorsabbak lennénk, szóval nem igazán örülök ennek. 

Azt hiszem, ehhez most minden jogom megvan, mert ez így egy újabb hosszú szezon lesz”

 – tette hozzá Verstappen, aki azt is kiemelte, hogy most úgy érzi, mintha a Red Bull lenne az üldöző, a McLaren pedig az éllovas. 

A 70 körös Magyar Nagydíj vasárnap 15 órakor rajtol a Hungaroringen.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!