Vágólapra másolva!
A Mercedes pilótája, George Russell számára nagyon rosszul sikerült a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérője. A 26 éves brit pilóta már a Q1-ben kiesett, mert nem maradt elég benzin az autójában. A német csapatnál totális katasztrófáról beszélnek és elképesztően dühösek a hatalmas hiba miatt.

A Mercedes fiatalabb brit pilótája, George Russell a szombati időmérő első szakaszán kiesett, méghozzá egy elképesztő hiba miatt. A 26 éves versenyző autójában már nem maradt elegendő üzemanyag, hogy gyors tempóban vezessen, ezért a bokszba kellett hajtania, így nem juthatott tovább a Q2-be.

"Vettem egy könnyű kört, és hirtelen elkezdett esni az eső. Ez volt a legfontosabb kör, de nem számított. 

A végén nagyon gyors voltam, de nem volt üzemanyag az autóban, hogy befejezzük a kört. Fogalmam sincs, hogyan történhetett ez. Teljes katasztrófa volt

- mondta csalódottan Russell, aki a szezon során eddig egy versenyt, az Osztrák Nagydíjat tudta megnyerni.

F1 Grand Prix of Hungary - Qualifying
George Russell számára kellemetlen pillanatokat hozott a szombati időmérő
Fotó: NurPhoto via AFP

Toto Wolff csapatfőnök is nagyon dühös volt a történtek után, és úgy vélte az egész csapat hibázott és alulteljesített szombaton.

"Itt szó szerint mindenki alulteljesített. Egy autót elveszíteni a Q1-ben egész egyszerűen nem fér bele. A pilóta-csapat kombinációnak nem szabadna ilyet megengednie. Igazság szerint egy gyors, lassú, gyors üzemanyagtervvel készültünk, és Russell úgy döntött, három gyors kört tesz meg. 

70%-ban a csapat hibája, hogy nem tankolt egy körrel többet. Borzasztóan csalódást keltő, ami történt

- mondta a Mercedes csapatfőnöke.

A 39. F1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futamán Lewis Hamilton az 5. helyről, míg a Mercedes másik versenyzője, George Russell a 17. pozícióból rajtolhat.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!