Vágólapra másolva!
Némileg átalakult szurkolói zónák és rekkenő hőség várta pénteken a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjra érkező szurkolókat Mogyoródon, ahol a szabadedzésekre még nem teltek meg a lelátók - adta hírül az MTI.

A versenypálya irányában már délelőtt egészen nagy volt forgalom, ugyanakkor a kiemelt lelátók még az első szabadedzés kezdetekor sem voltak telítettek annak ellenére sem, hogy a vasárnapi futamra már januárban eladtak minden jegyet. Hogy a visszafogott érdeklődésnek a rekkenő hőség volt-e az oka, az ugyanakkor nem egyértelmű, ugyanis a szurkolói zónában áramló tömegből az MTI érdeklődésére gyakorlatilag minden rajongó egyöntetűen azt mondta, hogy őket ez nem zavarja, és amennyire lehetett, felkészültek a melegre.

A leghosszabb sorok - talán némi meglepetésre - nem az ingyenes vízvételi lehetőségnél sorakoztak, az emberek a kánikulában inkább az előre behűtött gyümölcsöket, illetve a szurkolói boltot részesítették előnyben, noha utóbbiban még talán nagyobb volt a forróság, mint a szabad levegőn.

Néptáncosok a Forma-1-es Magyar Nagydíj elsõ szabadedzése elõtt a mogyoródi Hungaroringen 2024. július 19-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A korábbi években megszokott programok közül a kerékcsere-szimulátor, illetve a reakcióidőt tesztelő kihívás elkerült a kiemelt szurkolói zónából, vélhetően részben azért, mert az elmúlt években a tömeg nagy része az első két napon a 13-as kanyarnál felállított színpad körül csoportosult, ahol minden versenyzővel készülnek élő interjúk, s így a rajongók testközelből láthatják kedvenceiket. 

Ezúttal is rengeteg néző gyűlt össze a 10.45-kor kezdődött másfél órás programra.

A célegyenesben lévő Super Gold tribün mögötti zónába került ugyanakkor kiállításra a világbajnoki trófea: az impozáns, mintegy félméteres ezüstserlegen a talapzattól a tetejéig körbefutó csíkon az összes eddigi vb-győztes neve szerepel sikerének évszámával, valamint az aláírásával.

HAMILTON, Lewis
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzõje a Forma-1-es Magyar Nagydíj elsõ szabadedzése elõtt a mogyoródi Hungaroringen 2024. július 19-én. Fotó MTI/Czeglédi Zsolt

Nemcsak a lelátók, hanem a paddock is folyamatosan telt meg élettel: a tavaly leglátogatottabb réteses stand új kihívóra talált a túró rudis pihenőhelyben, ezek előterében pedig délben az RB japán pilótája, Cunoda Juki vívott "ádáz" asztalitenisz-csatát Gergely Gábor és Jónyer István világbajnokok mellett a jövő héten kezdődő párizsi olimpiára készülő Póta Georginával is.

Eközben a többi meghívott vendéget néptáncbemutató is szórakoztatta egészen kora délutánig, amikor szép lassan a szerelők és a csapatok egyéb munkatársai eltűntek a paddockból, hogy az egyre inkább benépesülő boxutcában teszteljék az autókat, valamint gyakorolják a kerékcsere-procedúrát.

A 39. Magyar Nagydíj Forma-1-es versenyprogramja 13.30-kor az első szabadedzéssel kezdődött.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!