Vágólapra másolva!
A Sauber Forma-1-es csapata – amely 2026-tól már az Audi gyári csapataként működik tovább – a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Mercedes korábbi szakemberét, Stefan Strähnzot.

Az Audinál gőzerővel dolgoznak a csapat felépítésén, hiszen neves szakemberek szerződtetése mellett már az is eldőlt, hogy Nico Hülkenberg lesz a csapat egyik pilótája. Most pedig Stefan Strähnz személyében újabb rutinos taggal bővült a csapat.

A több mint húsz évnyi Forma-1-es tapasztalattal rendelkező szakember korábban dolgozott a Toyotánál, a BAR-nál, a Renault-nál és a Lotusnál is, legutóbbi munkahelyén, a Mercedesnél pedig közel 13 évet töltött el, és különféle mérnöki pozíciókban dolgozott, mielőtt a technikai menedzsmentben, illetve a vezetőségben vállalt feladatokat. Korábbi csapatainál több szerepben is tevékenykedett, többek között mérnöki pozíciókban dolgozott, mielőtt a technikai menedzsmentben, majd a vezetőségben vállalt feladatokat. 

A bejelentés szerint Strähnz hivatalosan október 1-jén áll munkába új csapatánál, ahol az Audi F1-es programját irányító Andreas Seidl lesz a közvetlen felettese.

"Örülök, hogy Stefant a csapatban üdvözölhetem, és biztos vagyok benne, hogy korábbi munkaköreiben szerzett hatalmas tapasztalatával - amelyek során több versenyt és bajnokságot nyert - tovább erősíti és kiegészíti vezetői csapatunkat" - magyarázta Seidl a bejelentés után.

Tovább erősödik a Forma-1-hez 2026-ban csatlakozó Audi
Fotó: AFP

"Egyedülálló tapasztalatával Stefan kulcsszerepet fog játszani a csapat általános hatékonyságának növelésében, és felkészít minket a pénzügyi szabályozások teljes optimalizálására, amikor az Audi F1 gyári csapattá válunk. Szorosan együttműködve velem, a vezetőséggel és valamennyi, folyamatosan bővülő műszaki, operatív és pénzügyi részlegünkkel Stefan fő küldetése a teljes mértékben áramvonalas és optimalizált F1-es autóprogramok biztosítása lesz, a koncepciótól egészen a pályára lépésig."

Stefan Strähnz hozzátette: "Rendkívül büszke és izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a tehetséges emberekhez a Sauber Motorsportnál az izgalmas út során, miszerint 2026-ra az Audi F1 gyári csapattá válunk" - mondta a bejelentés után az új programigazgató.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről