A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája arrogánsan nyilatkozott azzal kapcsolatban, miért beszélt így saját csapatával a Magyar Nagydíjon és arról is, hogy miért szimulátorozik az éjszaka közepén is.

Max Verstappen már a hétvégi, Belga Nagydíj helyszínén beszélt a Magyar Nagydíjon történtekről. A Hungaroringen emlékezetes futama volt, ugyanis a rádión folyamatosan a saját csapatát becsmérelte, majd összeütközött Hamiltonnal, de nem veszi túl komolyan a történteket.

„Azt mondok, amit akarok” – zárta rövidre a "mit mondhat" témát a holland világbajnok, aki a Magyar Nagydíjon csak az ötödik lett, de így is simán vezeti a világbajnoki pontversenyt. „Azok, akik nem szereti, ahogy beszélek, ne figyeljenek, vagy halkítsák le a tévét. Mindent megteszek a sikerért, ezt már bizonyítottam. Lehet azon vitatkozni, hogy miket mondok futam közben, de ez mindenkinek a magánvéleménye. Nagyon nyitottak vagyunk, kritikusak egymással szemben csapaton belül, de ez eddig egészen jól működött, nem hiszem, hogy változtatnunk kellene” – mondta Verstappen, aki szerint egyedi dolog, hogy a pilóták szájánál gyakorlatilag mikrofon van verseny közben.

F1 Hungarian Grand Prix 2024
Nincs túl jó passzban a Red Bull holland pilótája
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

„Más sportágakban nem jellemző, hogy mikrofon van az ember szájánál, de nem érdekel. Azt mondok, amit karok. Ilyen ez a sportág, így alakult. Máshol is lehet, mondanak csúnyát a sportolók, amikor nem passzolnak nekik, de azt nem halljuk ez van” – mondta Verstappen, aki arról is beszélt, hogy a csapat tanácsadója, Helmut Marko szerint nem szabadna szimulátoroznia  versenyzőnek a futam előtti éjszaka, a holland mégis így tett a magyar verseny előtt.

„Nem kell aggódni, mert nincs több szimulátoros verseny. Nem vagyok ettől eltiltva vagy ilyesmi. Nem mondom meg senkinek, mit csináljon a szabadidejében egy versenyhétvégén és ez fordítva is igaz. Hajnali háromig versenyeztem, ez nem újdonság. Ez olyan dolog, ami fontos az életemben, de a közeljövőben nem lesz több verseny” – mondta a holland, aki szerint azért kritizálják, mert nem nyert, de ő 2015 óta versenyez szimulátoron, ezzel pedig senkinek nem volt semmi baja, amikor sorra nyerte a futamokat.

„Nyertem három világbajnoki címet, azt hiszem, pontosan tudom, mit engedhetek meg magamnak és mit nem. Mindig kemény vagyok önmagammal, tudom, mit szabad és mit nem” – mondta Verstappen, aki motorcsere miatt rajtbüntetéssel indulhat majd a vasárnapi, belga futamon.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!