Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
A hazai közönség előtt szereplő Lando Norris, a McLaren versenyzője érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Brit Nagydíj pénteki második szabadedzésén.

A hazai közönség előtt szereplő Lando Norris, a McLaren versenyzője az első után a második szabadedzésen is a leggyorsabb volt, a csapattársát, Oscar Piastrit megelőzve. A 24 éves Norris 0.871 másodperccel volt gyorsabb az első edzésen elért legjobb köridejénél.

Az elsőhöz hasonlóan a második szabadedzésen is nagyon hűvös volt, nagyjából 17 fok körül volt a hőmérséklet, a gyakorlás végére pedig az eső is megérkezett, így nem voltak ideálisak a körülmények.

Az első gyakorláshoz képest a négy újonc visszaadta az autókat a második szabadedzésre, így Oliver Bearman, Jack Doohan, Franco Colapinto és Isack Hadjar helyére visszatérhetett Kevin Magnussen, Logan Sargeant, Pierre Gasly és Sergio Pérez.

Egyre meggyőzőbb teljesítményt nyújtanak a McLarenek
Fotó: BENJAMIN CREMEL / AFP

Sokáig a világbajnok Max Verstappené volt a leggyorsabb, de félidőnél már a két McLaren állt az élen. A lágy gumikon Norris és Piastri volt a leggyorsabb, mögöttük meglepetésre Hülkenberg állt a sorban.

A gyakorlás végére négyen tudtak 1:27 alá menni, a két McLaren, Pérez és Hülkenberg, így meglepetésre Sergio Pérez megelőzte csapattársát, Verstappen ugyanis csak a hetedik leggyorsabb lett és többször is hibázott, volt, hogy a pályáról is letért.

A gyakorlás végére az eső is megérkezett a hideg mellé, így újabb gyors körök az utolsó 5-10 percben már nem születtek.

A teljes sorrend:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről