Vágólapra másolva!
Frédéric Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke reagált Fernando Alonso kijelentésére, miszerint az olasz alakulat lesz a következő Forma-1-es futamok esélyese.

A Ferrari az utóbbi időben visszaesett, és gyakran csak a negyedik leggyorsabb csapat volt a Red Bull, a McLaren és a Mercedes mögött. A Holland Nagydíjat követően, ahol a Ferrari Charles Leclerc révén dobogós helyen végzett, Alonso azt sugallta, hogy a maranellói alakulat lesz az a „csapat, amelyet meg kell verni” a következő hétvégén Monzában.

Vasseur azonban nem foglalkozik Alonso megjegyzésével, hangsúlyozta, hogy csapata nem fog más megközelítéssel készülni az előttük álló eseményekre.

Frédéric Vasseur (jobbra) bízik a Ferrari javulásában
Fotó: AFP/John Thys

„Nekem nincs Twitterem! Hiába próbál nyomást gyakorolni ránk, biztosak lehetnek benne, hogy nem fogom elolvasni Alonso tweetjeit” – mondta Vasseur a RacingNews365-nek. 

Nincs szükségem arra, hogy valaki megmondja nekem, hogy mi vagyunk a favoritok vagy sem. Pontosan ugyanúgy fogunk hozzáállni. Remélem, hogy a következő két-három versenyen jobb formában leszünk. Tavaly sokkal jobbak voltunk ezeken a pályákon”

 – folytatta a francia mérnök. 

Carlos Sainz tavaly a harmadik helyen végzett Monzában, ezt követően pedig a spanyol pilóta győzni tudott Szingapúrban, nem mellesleg ez volt az egyetlen futam az előző szezonban, melyen nem Red Bull-győzelem született. 

Vasseur bízik abban, hogy a Ferrari a hétvégén magasabb színvonalon teljesít majd Monzában, mint az elmúlt versenyeken. A francia csapatvezető szerint a kisebb előrelépések jelenthetik a különbséget. 

„Ez részletkérdés. Az, hogy jobb formában vagyunk a rövid kanyarokban, segíteni fog nekünk. 

Ha képesek vagyunk egy-két tizedet előre lépni, az már megváltoztatja a játékot. De azt is tudjuk, hogy mindenki fejlődik. Zandvoortban még mindig nagy volt a lemaradásunk Lando Norrisszal szemben, elég messze voltunk tőle. 

Ez azt jelenti, hogy rengeteg munkánk van még” – tette hozzá a Ferrari csapatfőnöke, aki végezetül hangsúlyozta, hogy soha nem fog azzal az érzéssel menni Monzába, Bakuba vagy bárhova, hogy könnyű dolguk lesz.



 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!