Vágólapra másolva!
Olasz sajtóhírek szerint az augusztus végi-szeptember eleji Olasz Nagydíj első szabadedzésén ülhet először nyilvánosan Forma-1-es autóba Andrea Kimi Antonelli, aki a szakértők szerint a legesélyesebb arra, hogy jövőre Lewis Hamilton utódja legyen a Mercedes csapatánál.

A Nemzeti Sport számolt be róla, hogy a fiatal pilóta vasárnap tölti be a 18. életévét, ezáltal jogosulttá válik arra, hogy Forma-1-es autóba üljön. A motorsport.com olasz oldala arról értesült, hogy a Mercedes nem vár sokat a nagykorúvá válás után, és az augusztus végi Olasz Nagydíjon beülteti a pilótát Hamilton autójába. 

F1 Grand Prix of Canada - Drivers Parade, Charles Leclerc, Lewis Hamilton
Charles Leclerc és Lewis Hamilton jövőre már csapattársak lesznek 
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Antonelli korábban már zárt teszteken többször is beült a volán mögé a német istállónál, és Olaszországban ugyanúgy Peter Bonnington, Hamilton versenymérnöke lesz ott a pilóta mellett, aki jövőre is a Mercedes csapatát erősíti majd. 

Hamilton 2025-től a Ferrarinál versenyez, és minden bizonnyal az utódja az idén az F2-es sorozatban szereplő Antonelli lesz, és akár már az idei Olasz Nagydíjon bejelenthetik az érkezését a német istállóhoz.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!