Vágólapra másolva!
Meglepő betlivel tért vissza a nyári szünetről Lewis Hamilton, a Mercedes hétszeres világbajnokát ráadásul egy feltartás miatt meg is büntették a Forma-1-es Holland Nagydíj időmérője után. Nem is meglepő, hogy a brit pilóta ezek után nagyon frusztrált volt.

Mint ismert, a brit Lewis Hamilton eredetileg 12. lett, de mivel az időmérő első szakaszában feltartotta a gyors körén lévő Sergio Pérezt, a hétszeres világbajnokot utólag háromhelyes büntetéssel sújtották

F1 Grand Prix of Netherlands - Qualifying, Lewis Hamilton
Lewis Hamilton nem volt boldog az időmérő edzés után
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto

Ez azt jelentette volna, hogy a 15. kockából startol, de közben Alexander Albont kizárták, mert autója padlólemezét szabálytalannak találták.

Lewis Hamilton: Minden rosszul alakult

Tekintve, hogy közvetlenül a nyári szünet előtt három futamból kettő is Lewis Hamilton győzelmét hozta, joggal nevezhető meglepetésnek, hogy már a Q2-ben búcsúzott a Forma-1-es Holland Nagydíj időmérő edzésén.

„Eléggé frusztráló volt” – nyilatkozta a Sky Sports F1-nek a kiesése után a Mercedes hétszeres világbajnoka, írja a Vezess. „Előfordul az ilyesmi, ahogyan most is megtörtént, de nyilván nem jó érzés.”

Hamilton a Sergio Pérezzel történt esetről is elmondta a véleményét:

"Minden rosszul alakult attól a pillanattól fogva. Mindent megtettem annak érdekében, hogy kitérjek az útjából. Amennyire lehetett, balra húzódtam, de az időzítés rossz volt. Ez dominóeffektust idézett elő, így az amúgy is rossz helyzet egyre rosszabbra fordult” – mondta a 39 éves pilóta.

Hamiltonnak ilyen előzmények után nagyon nehéz feladata lesz a Holland Nagydíjon, a 72 körös futam vasárnap 15 órakor rajtol el.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!