Élő:
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Holland Nagydíj utolsó, harmadik szabadedzésén az Alpine francia pilótája, Pierre Gasly teljesítette a leggyorsabb kört. A gyakorlás bő negyven percet állt Logan Sargeant hatalmas balesete miatt, amely jó eséllyel az amerikai versenyző F1-es jövőjébe kerül.

A nyári szünetet követő első napon a britek örülhettek, ugyanis a két pénteki Forma-1-es gyakorlást Lando Norris és George Russell nyerte meg Zandvoortban. Az F1-es Holland Nagydíj harmadik szabadedzése esőben, vizes pályán indult, de a szintén esősre jósolt időmérő miatt többe is hamar az alig 20 Celsius-fokos aszfaltra hajtottak. Tíz perc után így is csupán Oscar Piastrinak volt mért ideje.

Forma-1, F1, Holland Nagydíj, 2024, Zandvoort, McLaren, Oscar Piastri
Oscar Piastrié volt az első mért kör az F1-es Holland Nagydíj harmadik szabadedzésén
Fotó: SIMON WOHLFAHRT / AFP

Logan Sargeant óriási balesetet szenvedett az F1-es Holland Nagydíj harmadik szabadedzésén

Nico Hülkenberg a hétvége során sokadszor csúszott meg, ezúttal össze is törte a Haas elejét, de vissza tudott gurulni a bokszutcába, így nem kellett megszakítani az edzést. Negyedóra után azonban igen, amikor a williamses Logan Sargeant csapta falnak az autóját, annyira, hogy az ki is gyulladt. Az amerikai sértetlenül szállt ki, a gyakorlást viszont hosszú ideig meg kellett szakítani, amíg eltakarították az autót és az oltásnyomokat, illetve rendbe hozták a szalagkorlátot.

Sargeant nem először hibázott és okozott súlyos kárt az elmúlt időszakban, és miután már csak a Sauber, az RB és a Mercedes csapatában van egy-egy szabad hely a jövő évi mezőnyben, ilyen hibák után aligha lesz bármelyik is az amerikaié.

Forma-1, F1, Holland Nagydíj, 2024, Zandvoort, Logan Sargeant, baleset
 Logan Sargeant F1-es jövőjébe kerülhet az újabb balesete
Fotó: NurPhoto via AFP / Jakub Porzycki / NurPhoto

Az első hivatalos verzió szerint öt perc lett volna hátra, amikor újraindul a szabadedzés, ekkor Fernando Alonso 1:21,461 perces idővel vezetett, a két Red Bull és Lewis Hamilton még egyáltalán ki sem jött a bokszból, és csupán tíz autónak volt mért ideje. Az időjárás is jócskán megváltozott ekkorra: az eső elállt, a Nap kisütött.

Aztán az újraindítást 12:27-re, majd 12:28-ra módosították, hiszen még mindig nem volt a helyén a szalagkorlát. Két perccel a vége előtt aztán valóban zöldre váltott a lámpa a bokszutca végén, a kivezető körök így óriási káoszt hoztak, hiszen a garázsban maradt Alonso kivételével mindenki el akart még kezdeni egy gyors kört, elsősorban Verstappen volt agresszív. Végül a szárazabb pályán sokan javítottak, és Pierre Gasly nyerte meg 1:20,311-gyel a gyakorlást.

Az F1-es Holland Nagydíj hétvégéje szombaton 15 órától az időmérő edzéssel folytatódik, míg a 72 körös zandvoorti futamra vasárnap 15 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!