A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
Vágólapra másolva!
Pierre Waché, a Forma-1-es Red Bull csapat technikai igazgatója úgy érzi, tisztában van azzal, hogy Sergio Péreznek mire van szüksége ahhoz, hogy visszaszerezze az önbizalmát.

A mexikói pilóta jól kezdte a szezont, hiszen az első öt futamán háromszor végzett a második helyen, egyszer pedig a dobogó legalsó fokára is felállhatott. Azóta viszont Pérez árnyéka önmagának, a legutóbbi nyolc futamon mindössze 28 pontot gyűjtött, a pilóták pontversenyében pedig lecsúszott a hetedik helyre. 

Pérez gyenge szereplése miatt nyáron rengeteg pletyka megindult arról., hogy a Red Bull már a nyári szünetben kirúghatja a mexikói pilótát, azonban Christian Horner csapatfőnök a Belga Nagydíj után tudatta, hogy Pérez maradt a csapat pilótája a szezon hátralévő részében is. 

Pérez 146 ponttal van lemaradva Max Verstappentől
Fotó: Belga via AFP

Pierre Waché, a csapat technikai igazgatója úgy érzi, nem csak Pérez tehet arról, hogy mostanában nem tud teljesíteni. 

„Szerintem részben mi is felelősek vagyunk. 

Meg kell próbálnunk segíteni neki, hogy kiaknázza az autóban rejlő lehetőségeket. Van néhány visszajelzésünk, igyekszünk segíteni neki. A lényeg nem csak azt tükrözi, hogyan érzi magát az autóban, ez valami olyasmi, amiben benne van a szerencsétlenség is. 

Néha szerencsétlen, tudod. Ezek is befolyásolhatják egy verseny eredményét” – idézi a RacingNews365 a francia mérnököt, aki Pérez és az RB20-as autó kapcsolatáról is szót ejtett.

„Nem vagyok pilóta, de úgy tűnik, az autó reakciója nem olyan, amit ő szeretne. Ezzel a mi oldalunkon kell foglalkoznunk. 

Nehéz olyan helyet találni, hogy azt mondhassuk, hogy az autónak erről a területéről jön a probléma. Az biztos, hogy minél jobban toljuk az autó fejlesztését, annál trükkösebbé válhat a viselkedés. Nem tudom pontosan, hol van a probléma Verstappen autójához képest.

 De az tény, hogy az autó stabilitásán mindkét pilóta számára javítani lehetne, az segítene” – tette hozzá Pierre Waché, a Red Bull technikai igazgatója. 

A 2024-es Forma-1-es szezon augusztus 23. és 25. között a Holland Nagydíjjal folytatódik. Tizennégy versenyhétvége után a 277 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 199 pontos Lando Norris és a 177 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 167 pontos Oscar Piastri áll, mögötte Carlos Sainz 162, Lewis Hamilton 150, Sergio Pérez 131, George Russell pedig 116 ponttal rendelkezik. A konstruktőrök között a Red Bull 408 ponttal vezet, 42 ponttal megelőzve a második McLarent és 63-mal a harmadik Ferrarit. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!