Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Olasz Nagydíjon kapott büntetéssel összegyűlt a 12 büntetőpontja, így eltiltás miatt kihagyja az Azeri Nagydíjat Kevin Magnussen, a Haas dán pilótája.

Egy év után elévülnek a büntetőpontok a Forma-1-ben, így mostanáig nem volt példa arra, hogy valakinek összegyűlt a 12 belőlük, és eltiltást kapott. Ám Kevin Magnussen Monzában, az F1-es Olasz Nagydíjon a Pierre Gaslyval való ütközésért a 10 másodperces időbüntetés mellett 2 büntetőpontot is kapott, így egy év alatt már 12-vel rendelkezik, azaz nem lehet ott Bakuban, a két hét múlva esedékes Azeri Nagydíjon.

Kevin Magnussen, eltiltás, F1, Forma-1, Olasz Nagydíj, büntetés
Kevin Magnussent megbüntették az F1-es Olasz Nagydíjon is, a büntetésével pedig "kiharcolta" az egy futamra szóló eltiltást
Fotó: Andrej ISAKOVIC / AFP

A Monzában kilencedikként célba érő, de időbüntetése miatt tizedikként végző Magnussen értetlenül vette tudomásul, hogy a Gaslyval szembeni, 4-es kanyarban történt balesetéért őt büntették meg, ráadásul ilyen súlyosan – a dán pilóta arra célzott, hogy a Nico Hülkenberggel szemben szabálytalankodó Daniel Ricciardo csak 5 másodperces időbüntetést és 1 büntetőpontot kapott.

A Haas még nem jelentette be, ki veheti át Magnussen helyét Azerbajdzsánban, de minden bizonnyal a jövő évi egyik pilótájuk, Oliver Bearman lesz a befutó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!