Vágólapra másolva!
A Williams F1-es csapatától szezon közben kirúgott Logan Sargeant novemberben már egy IndyCar-teszten ül autóba.

Miután kis túlzással minden hétvégén összetörte az autóját, és 37 F1-es versenyhétvégéje alatt csupán egyetlen alkalommal – a tavalyi Amerikai Nagydíjon – zárt pontszerző helyen, a Williams Forma-1-es csapata az Olasz Nagydíjat megelőzően menesztette az amerikai versenyzőjét, Logan Sargeantet. A 23 éves pilóta tavaly került a grove-iak F1-es istállójához, előtte a Forma-2-ben versenyzett, illetve a Williams tesztpilótája is volt. Ám Sargeant nem hozta a maradáshoz szükséges eredményeket, így a legutóbbi három versenyhétvégén már az argentin Franco Colapinto ült a helyére, aki már Bakuban több pontot ért el, mint Sargeant összesen.

F1, Williams, Logan Sargeant
Logan Sargeantet szezon közben rúgta ki a Williams F1-es csapata
Fotó: NurPhoto via AFP /Jakub Porzycki / NurPhoto

Logan Sargeant a Williams F1-es csapatától az IndyCarba kerülhet

Úgy tűnik azonban, hogy Logan Sargeant autósportos karrierje nem ért még véget, az IndyCar Seriesben szereplő Meyer Shank Racing (a kétszeres címvédő Álex Palou-t is versenyeztető Chip Ganassi Racing partnercsapata) istálló ugyanis munkát ajánlott neki. Eszerint 

Sargeant november 19-én beülhet az MSR csapatának Dallara-Hondájába, és vezetheti azt a kaliforniai IndyCar-teszten.

Ugyan ez a teszt még nem garantál fix pozíciót az amerikai versenysorozatban, és a Meyer Shank Racing már bejelentette, hogy a következő szezont a Felix Rosenqvist, Marcus Armstrong pilótapárossal kezdi meg, egy esetleges jó szerepléssel Sargeant ülést szerezhet magának az IndyCar 2025-ös idényében.

A korábbi Forma-1-es pilóták közül az IndyCar idei, másfél hete befejezett szezonjában Alexander Rossi, Romain Grosjean, Marcus Ericsson és Szató Takuma is szerepelt, ám közülük a jövő évre csak Ericssonnak van biztos helye. A Williams F1-es csapatának eközben már biztos a 2025-ös pilótafelállása: a grove-iak jelenlegi versenyzője, Alexander Albon mellé a Ferraritól Carlos Sainz érkezik, így az imént említett pilóták és Sargeant mellett többek között Colapinto jövője is kérdéses.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!