Vágólapra másolva!
Elsődlegesen a konstruktőri bajnoki cím helyett az egyéni címre fókuszálnak a Red Bullnál. Az F1-es csapat főtanácsadója, Helmut Marko szerint Max Verstappenek legalább még két futamot nyernie kell a címvédéshez.

Max Verstappen és a Red Bull Racing csapata az elmúlt nyolc nagydíjon nem tudott győzelmet aratni, így a csapatbajnokságban elvesztették a vezető pozíciójukat, sőt 43 pontos lemaradásban vannak a McLaren mögött.

Helmut Marko és Max Verstappen
Helmut Marko még minimum két sikert vár Max Verstappentől 
Fotó:  Andrej ISAKOVIC / AFP

Max Versteppennek még kellenek a futamgyőzelmek

Ami az egyénit állást illeti, hat nagydíjjal és két sprinttel a szezon vége előtt 52 ponttal vezet Verstappen Norris előtt, de úgy néz ki, egyáltalán nem lesz sétagalopp a holland számára a szezon hajrája - írja a Motorsport.

„A jelenlegi teljesítményünket nézve? Igen. De optimista vagyok. 

Ha sikerül megszereznünk az egyéni címet – ami szerintem csak akkor lehetséges, ha Max nyer legalább két versenyt –, akkor már optimistábban fognak festeni a dolgok a konstruktőri címet tekintve. 

Ha Max újra versenyeket nyer, és Sergio harmadik vagy negyedik helyeket tud gyűjteni, akkor már máshogy fog kinézni a dolog. De ahogy mondtam, elsősorban az egyéni címre fókuszálunk" - árulta el Helmut Marko Motorsport-Total.com-nak. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!