Vágólapra másolva!
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko arról számolt be, hogy a következő nagydíjon rajtbüntetés vár Liam Lawsonra.

Csütörtökön vált hivatalossá, hogy az RB Forma-1-es csapatától távozik Daniel Ricciardo, és az ausztrál pilóta helyét a szezon folytatásában Liam Lawson veszi át. Az utolsó hat nagydíjon így az az új-zélandi versenyző teljesíthet majd, aki az előző szezonban (a még AlphaTauri néven futó istállónál) már öt versenyen helyettesítette Ricciardót, miután a nyolcszoros F1-es futamgyőztes megsérült. A 22 éves pilóta 2019 és 2023 között a Red Bull junior programjában vett részt, tavaly pedig a beugrása mellett a japán Super Formula sorozatban is szerepelt.

Liam Lawson, RB
Liam Lawson, az RB új Forma-1-es pilótája a legelső idei versenyhétvégéjén, a F1-es Amerikai Nagydíjon máris büntetéssel szembesül
Fotó: KARIM JAAFAR / AFP

Büntetés vár az RB-pilóta Liam Lawsonra az F1-es Amerikai Nagydíjon

Mint az csütörtökön kiderült, a következő, október 18. és október 20. közötti, austini Amerikai Nagydíjon tehát Cunoda Juki mellett már Liam Lawson versenyez az RB-nél, ám a csapat (és a testvércsapat Red Bull) tanácsadója, Helmut Marko megerősítette, hogy büntetéssel kezdi az idei Forma-1-es szereplését az új-zélandi pilóta. Austinban ugyanis sprintfutamos hétvégét rendeznek, Marko pedig arról számolt be, hogy Lawson (eddig Ricciardo által vezetett) autójában be nem tervezett módon erőforráselemeket kell cserélni, ezért 

a szombati sprintfutamra vonatkozóan tíz rajthelyes büntetéssel fogják sújtani a versenyzőt. 

Ezért aztán Lawson számára a péntek esti sprintkvalifikáció nem bír majd olyan nagy téttel, hiszen várhatóan akárhogy igyekszik, mindenképp a mezőny végéről indulhat a másnapi sprintversenyen.

A 2025-ös F1-es ülésért is harcoló Liam Lawson korábban elárulta, amikor a tehetsége felfedezése után, a további versenyzés érdekében, fiatalon Európába kellett költöznie, ahhoz nagyon nagy áldozatot kellett hoznia szüleinek.
„A szüleim és az egész családom rengeteget adott ebbe, főleg az elején, a gokartosok között. A szüleim eladták a házukat, hogy versenyezhessek. Ez nagyon durva. Abszolút mindent megadtak, hogy versenyezhessek, még a gokartosok között is, annyira drága” – mesélt szülei áldozatáról a pilóta.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!