Vágólapra másolva!
Éles kritikát fogalmazott meg Lance Strollal szemben a McLaren pilóta, Oscar Piastri az Olasz Nagydíj után.

A Ferrari pilóta, Charles Leclerc nyerte a Forma-1-es Olasz Nagydíjat, ám a hajrában a McLaren ausztrál versenyzőjének is megvolt az esélye az elsőségre. Piastrit a felzárkózásban azonban előbb, Carlos Sainz akasztotta meg, majd a lekörözött Lance Stroll, így végül Leclerc-t már nem tudta utolérni. A verseny után Piastri komoly komoly kritikával illetette az Aston Martin versenyzőjét .

F1 Italian Grand Prix 2024
Piastri nem volt teljesen elégedett az Olasz Nagydíj után
Fotó: NurPhoto via AFP

"Lényegében olyan tempóra volt szükségem, mint az első körökben, és egy ponton optimista is voltam” – mondta az FIA-sajtótájékoztatón Piastri. De 

jelentős időt vesztettem Carlos mögött, aztán Stroll úgy vezetett, mintha az első gokartversenyén lenne. Nem tudom, mi futott át az agyán, amikor a kék zászlót látta. Ez még egy másodpercembe került."

Az esetről készült felvételek szerint Stroll azonnal reagált a kék zászlóra, de rosszul helyezkedett és a külső ívén maradt, ezért akadályozta az ideális ívet. Az emiatt nagyot fékező Piastri nagyjából fél másodpercet veszített azon a pályaszakaszon - írja a Formula.hu.

"Tökéletes etapra lett volna szükségem, hogy megnyerjem a futamot. És látjuk, ezek az apróságok végső soron elvették az esélyt" – mondta a második helyet idén már negyedszer megszerző Piastri.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!