Vágólapra másolva!
Újabb nyolc pontot veszített az előnyéből Max Verstappen Lando Norrisszal szemben, míg a Red Bullt nyolc pontra megközelítette a McLaren Monzában, így egyre nagyobb az aggodalom az energiaitalosok Forma-1-es csapatánál.

Az F1-es Olasz Nagydíjon Max Verstappen a hetedik helyről rajtolva csupán a hatodik helyig tudott előrelépni, ugyanis a monzai versenyhétvégén is szenvedett az autójával. A Red Bull már korábban kijelentette, hogy a rossz irányban történő fejlesztések miatt megpróbálja visszaépíteni az autót afelé, amelyet a szezon elején lehetett látni, de Olaszországban már Verstappen sem bírta tovább, és dühösen szidta a csapatát. 
„Jelenleg egyik bajnokság sem reális. Már sokat mondtam, most a csapaton a sor, hogy előálljon sok változtatással az autón, mert alapvetően egy nagyon domináns autóból egy vezethetetlen autóhoz jutottunk hat-nyolc hónap alatt" – mondta a holland pilóta a futam után.

Forma-1, F1, Olasz Nagydíj, 2024, Monza, Red Bull, Max Verstappen
Max Verstappen és a Red Bull nyár eleje, a Spanyol Nagydíj óta nem nyert F1-es futamot
Fotó: NurPhoto via AFP / Jakub Porzycki / NurPhoto

Verstappen csapaton belül már szombaton kritizálta a Red Bullt

A Red Bull tanácsadója, dr. Helmut Marko örömét fejezte ki, hogy Charles Leclerc legyőzte a rivális McLaren két pilótáját, és hogy a wokingiak nem változtattak a csapatsorrenden az utolsó körökben, de azt szintén elismerte, hogy problémákkal (az autó működése mellett a gumik szemcsésedésével is) küzdenek az energiaitalosok. Marko arról is beszélt, hogy szeretné, ha a Red Bull első szárnyát a McLarenéhez és a Mercedeséhez hasonlóra tudnák építeni, és hozzátette, Verstappen már szombaton kritikával illette a csapatot.

„Max már szombaton felismerte, hogy hol található az autó gyengesége – nyilatkozta Helmut Marko a De Telegraaf-nak. – 

A mérnökökkel közösen egyeztetés született arról, hogy miként javíthatnánk az autót és tehetnénk újra versenyképessé. 

Ám azt még ki kell derítenünk, melyik alkatrész rontotta el ezt az autót. Ha ezt tudnánk, nem lennénk ebben a helyzetben.”

A 2024-es Forma-1-es szezon jövő héten az Azeri Nagydíjjal folytatódik. Az idény kétharmadánál a 303 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet, 62 pontos előnnyel Lando Norris, és 86 pontos előnnyel Charles Leclerc előtt. A konstruktőrök között a Red Bull 446 ponttal vezet, 8 ponttal megelőzve a második McLarent és 39-cel a harmadik Ferrarit.

Kapcsolódó cikkek

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!