Vágólapra másolva!
Egyre több részlet lát napvilágot azzal kapcsolatban, hogyan nézhet majd ki az újonc pilóták számára induló Forma-1-es sprintfutam.

A Formula One Management (FOM] és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) között már egy ideje egyeztetések zajlanak arról, hogy az idei szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat követően egy külön sprintfutamot rendezzenek az újonc pilóták számára. 

F1 Grand Prix of Italy - Practice
A Mercedes újonca, Andrea Kimi Antonelli is rajthoz állhat a kezdőknek tervezett Forma-1-es sprintfutamon
Fotó: NurPhoto via AFP

A RacingNews365 információi szerint az Azeri Nagydíj során közelebb kerültek a felek a megállapodáshoz, és egyre világosabbá válik, hogy hogyan is nézhet ki az szezon végére tervezett verseny, amelyen olyan ifjú őilóták is rajthoz állhatnak, mint a Mercedesnél Lewis Hamiltont váltó Andrea Kimi Antonelli és az Alpine színeiben debütáló Jack Doohan.

A sprintversenyt az Abu Dhabi Nagydíjat követő kedden, vagyis december 10-én tartanák meg, helyi idő szerint 17 óra körül — ugyanabban az időpontban, mint amelyben az évadzárót is rendezik majd. A nap első felét a már tradicionálisnak számító szezonzáró teszttel töltenék a csapatok, ezt követően tartanának egy időmérőt, majd a kezdő pilóták sprintfutamát. 

Ezeken minden csapat egy ifjú versenyzővel képviseltetheti magát, tehát összesen 10 pilóta állhatna fel a rajtrácsra.

Természetesen akadnak még megválaszolásra váró kérdések, ilyen például az, hogy a csapatok többletköltségeit hogyan fedeznék, és hogyan bonyolítanák le a verseny televíziós közvetítését.

Egyelőre az sem világos, hogy pontosan mely versenyzők állatnak majd rajthoz a versenyen. Ugyanis minden csapatnak olyan fiatal pilótát kell ültetniük az autóba, aki legalább két F1-es szabadedzésen vezetett már és korábban legfeljebb két futamon állt rajthoz. Ezek alapján a jövőre a Haas színeiben bemutatkozó Oliver Bearman jelen állás szerint versenyezhetne, Liam Lawson viszont már nem ülhetne autóba, mivel már öt versenyen indult, mint ahogy a Williams színeiben jelenleg versenyző Franco Colapinto sem versenyezhetne. 

A kezdő F1-es pilóták, akik jogosultak lehetnek a sprintfutamra:

Red BullIsack Hadjar
MercedesKimi Antonelli
FerrariRobert Shwartzman
McLarenGabriel Bortoleto / Patricio O'Ward
Aston MartinFelipe Drugovich
AlpineJack Doohan
WilliamsLuke Browning
VCARBAyumu Iwasa / Arvid Lindblad
Stake F1Theo Pourchaire / Zane Maloney
HaasOliver Bearman

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!