Vágólapra másolva!
Közúti balesetet okozott, ezért bevonták a jogosítványát a korábbi autóversenyző Billy Mongernek, aki hét éve egy Forma-4-es karambolban elveszítette mindkét lábát.

Billy Monger 2017 áprilisában, a brit Forma-4 autóverseny Donington Parkban rendezett futamán szenvedett borzalmas balesetet. Az akkor 17 éves pilóta nagy sebességgel csapódott az előtte fékező Patrik Pasma autójába, és az  kocsija annyira összeroncsolódott, hogy csak két óra alatt sikerült kiszabadítani, mielőtt mentőhelikopterrel kórházba szállították. Az orvosok már nem tudták megmenteni Monger lábait, az amputáció mellett döntöttek, a fiatal brit tehetség azonban műlábakat kapott, és a történtek ellenére nem hagyta abba az autóversenyzést: a gyógykezelésére már egy nap alatt több, mint 500 ezer font gyűlt össze, és a Forma-1-et tűzte ki célul.

Billy Monger, baleset
Billy Monger mindkét lábát elveszítette egy 2017-es balesetben
Fotó: NurPhoto via AFP / Xavier Bonilla / NurPhoto

Noha Billy Monger számára az F1-es szereplés nem valósult meg, alig két évvel a balesete után már az F3-as autókat használó Euroformula Open-bajnokságban indult, és futamgyőztes is lett a pau-i pályán megrendezett nagydíjon. Monger aztán a 2019-es szezon végén visszavonult, és szakkommentátorrá vált a Channel 4 televíziós csatorna Forma-1-es műsoraiban, azaz az elmúlt időszakban rendszeresen ott van az F1-es paddockokban.

Közúti balesetet okozott Billy Monger, elvették a jogosítványát

Szerdán este arról számolt be a BBC, hogy döntöttek Billy Mongernek abban az ügyében, miszerint még év elején, Limpsfieldben okozott közúti balesetet. A rendőrség beszámolója szerint a január 19-én éjszaka történt incidens során a Monger által vezetett Toyota Supra lesodródott az útról, és három, parkoló autónak ütközött, valamint nekicsúszott egy házhoz tartozó falnak és sövénynek is. A korábbi versenyző nem sérült meg a balesetben, más ember pedig nem volt érintett benne.

Szerdán a beszámoló mellett pedig érkezett a hír, miszerint a bíróság döntött: 

2694 fontos pénzbírságot kapott, és 49 napra elvették a jogosítványát. 

Ez azonban nem akadályozza meg Mongert abban, hogy a szezon folytatásában is ő legyen a csatorna F1-es szakértője.

Kapcsolódó cikkek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!