Vágólapra másolva!
A 2016-os F1-es világbajnok, Nico Rosberg szerint a nagy igazolások nem jelentenek garanciát a sikerre, ezért az Aston Martin csapatának vigyáznia kell arra, hogy ne váljon olyanná, mint a labdarúgásban a Paris Saint-Germain.

A Red Bulltól távozó sztártervező, Adrian Newey az Aston Martinnál folytatja karrierjét, ami jelentős erősítés a brit istálló számára. A Forma-1 2016-os szezonjának világbajnoka, Nico Rosberg szerint Lawrence Stroll hiába szerződtet kiváló mérnököket és szakembereket, mindez nem jelent garanciát a sikerre.

Nézd meg a PSG-t a futballban. Nekik ott volt Messi, Neymar és Mbappé, a világ három legjobb játékosa egyszerre. Soha nem nyerték meg a Bajnokok Ligáját. 

Nagyszerű, ha a legjobb zsenik és menedzserek vannak a fedélzeten, de ettől még együtt kell működniük, mert csak akkor vagy olyan jó, ha mindenki együtt dolgozik" - idézte Rosberg szavait a formula.hu.

F1 Grand Prix Of Singapore
Nico Rosberg a PSG-vel példálózott
Fotó: NurPhoto via AFP/Morgan Hancock/NurPhoto

Adrian Newey 2025 márciusában érkezik Silverstone-ba új technikai vezetőként, de a Mercedes korábbi pilótája úgy véli, hogy még Newey sem tud egyedül győztes autót alkotni, mert az egész csapatnak kell együttműködnie ahhoz, hogy a leendő AMR26-os felvehesse a versenyt a vb-esélyes riválisokkal. 

"Adrian Newey egyedül nem lesz képes győztes autót csinálni, szüksége van a csapat többi tagjára" - 

tette hozzá Rosberg.

Hat versennyel a 2024-es idény vége előtt a 331 pontos Max Verstappen vezeti a világbajnoki összetettet a 279 pontos Lando Norris és a 245 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 237 pontos Oscar Piastri áll, mögötte Carlos Sainz 190, Lewis Hamilton 174, George Russell 155, Sergio Pérez pedig 144 ponttal rendelkezik.

A konstruktőrök között a McLaren 516 ponttal vezet, 41 ponttal megelőzve a második Red Bullt, és 75-tel a harmadik Ferrarit.

A 2024-es Forma-1-es szezon jelenleg szünetel, az idény október 18. és október 20. között az austini Amerikai Nagydíjjal folytatódik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!