Vágólapra másolva!
Mexikóban is emlékezeteset alkotott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA). A Forma-1-es Mexikóvárosi Nagydíj első szabadedzése után büntetést kapott Robert Svarcman, aki jó eséllyel ezt sosem tölti majd le.

Öt tesztpilóta is szerepelt a Forma-1-es Mexikóvárosi Nagydíj első szabadedzésén, köztük az orosz születésű, de izraeli színekben versenyző Robert Svarcman. A 25 éves pilóta Csou Kuan-jü Sauberjét vezette, és a 19. helyen zárt. Svarcman az etap felénél az Alexander Albon és Oliver Bearman között bekövetkezett baleset után, a dupla sárga zászlós jelzés közben megelőzte Cunoda Jukit a 9-es kanyarban (a baleset helyszínén), ez pedig komoly szabálytalanságnak bizonyult: öt rajthelyes büntetést kapott a következő F1-es futamára. A probléma ezzel az, hogy Svarcman aligha fog valaha is F1-es futamon elindulni.

Forma-1, Robert Svarcman, Sauber, F1
Robert Svarcman öt rajthelyes büntetést kapott a következő Forma-1-es futamára – ami jó eséllyel sosem jön el
Fotó: NurPhoto via AFP

Buttonhoz csatlakozott Svarcman a Forma-1-es Mexikóvárosi Nagydíjon

Az FIA a hivatalos közleményében ugyan jelezte, hogy tisztában van azzal, hogy Svarcman tesztpilóta, és bizonytalan, hogy lesz-e egyáltalán versenye, de így is a megszokott büntetést alkalmazta. Hasonló történt 2017-ben Jenson Buttonnal, aki Fernando Alonso helyén autózva kapott egy három rajthelyes büntetést a McLarennel, de ezt azóta sem töltötte le a visszavonult brit világbajnok.

Az izraeli-orosz versenyző 2021-ben második lett a Forma-2-ben, azóta a Ferrari, majd a Sauber tesztpilótájaként dolgozik, valamint endurance versenyeken indul el.

Az FIA Albon és Bearman ütközését is vizsgálta, ott senki nem kapott büntetést, mert a balesetet a véletlennek és a balszerencsének tulajdonították.

A Forma-1-es Mexikóvárosi Nagydíj hétvégéje magyar idő szerint szombaton 19:30-tól a harmadik szabadedzéssel folytatódik. Szombaton 23 órától a vasárnapi verseny rajtrácsát meghatározó időmérőt rendezik meg, míg a 71 körös futamra a téli időszámítás szerint vasárnap 21 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!