Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok F1-es legenda, Sir Jackie Stewart szerint Lewis Hamiltonnak 40 évesen nem lesz könnyű dolga a Ferrarinál.

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton 2025-től a Ferrarinál folytatja Forma-1-es pályafutását, a jövőre 40 éves versenyző csapattársa a monacói Charles Leclerc lesz. Sir Jackie Stewart szerint a brit sztárnak nem lesz egyszerű dolga az olasz istállónál ennyi idősen.

Igen, kissé meglepett a dolog, mert 40 éves lesz, miközben egy olyan csapathoz csatlakozik, amely nemrégiben ismét versenyképessé vált. 

A Forma–1-ben egyetlen másik márka sem rendelkezik ilyen jellegű folytonossággal, mint ők" - árulta el a legendás skót pilóta.

"Nehezebb lesz számára most, 40 évesen, mintha mondjuk 25 vagy 30 lenne. 

Ettől viszont még megvannak a képességei és a tehetsége. Ez nyilvánvaló volt az idei Brit Nagydíjon is. Talán szokatlan, hogy most megy a Ferrarihoz, de egy ponton majd vissza kell vonulnia. Most viszont úgy érzi, még nem jött el ez az idő, és ezt meg tudom érteni" - idézte a motorsport.com a korábbi háromszoros világbajnokot.

Ami a 2024-es idényt illeti, hat versennyel a szezon vége előtt a 331 pontos Verstappen vezeti a világbajnoki összetettet a 279 pontos Lando Norris és a 245 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 237 pontos Oscar Piastri áll, mögötte Carlos Sainz 190, Lewis Hamilton 174, George Russell 155, Sergio Pérez pedig 144 ponttal rendelkezik.

A konstruktőrök között a McLaren 516 ponttal vezet, 41 ponttal megelőzve a második Red Bullt, és 75-tel a harmadik Ferrarit.

A 2024-es Forma-1-es szezon jelenleg szünetel, az idény október 18. és október 20. között az austini Amerikai Nagydíjjal folytatódik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!