Vágólapra másolva!
A Red Bull új fejlesztési csomaggal érkezik az Egyesült Államokba, a hírek szerint a padlólemezt és első szárnyat is érintik majd az újítások.

A Red Bullnak ez lesz az utolsó dobása 2024-ben, hogy visszafordítsa a maga javára a konstruktőri versenyt. A Red Bull igencsak megtorpant, hiszen a McLaren csapata Monzában fordított és Lando Norris szingapúri sikere után már 41 ponttal vezet a csapat a világbajnoki pontversenyben. A szingapúri győzelem alkalmával Lando Norris a legnagyobb különbségű győzelmét aratta, 21 másodperccel verte Verstappent, de volt, hogy már 30-cal is vezetett a futamon. Verstappennek ugyan még több, mint 50 pont az előnye, de a brit az elmúlt négy futamon 26 pontot vert a hollandra.

F1 Grand Prix Of Singapore
Verstappennek nagyot kell küzdenie a McLarenek ellen
Fotó: NurPhoto via AFP/Morgan Hancock

„Volt néhány hét szünet, most nem kellett versenyezni, így volt időnk arra, hogy megtaláljuk a fókuszt és keményen dolgoztunk az Egyesült Államok Nagydíja előtt. Végeztünk néhány változtatást az autón, így remélhetőleg jobban illeszkedik majd ehhez a pályához. Meglátjuk, hogy ez versenyképesebbé tesz-e minket” – mondta Verstappen, aki külön kiemelte, hogy a sprinthétvégének köszönhetően több pontot lehet szerezni.

A Haas korábbi csapatfőnöke, Günther Steiner az amerikai hétvége előtt elmondta, szerinte nincs esély arra, hogy a Red Bull utolérje a McLarent.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!