Vágólapra másolva!
Az Aston Martin máris bejelentette, hogy Abu-Dzabiban a fiataloknak kötelezően biztosítandó lehetőséget a mindössze 19 éves Jak Crawford kapja majd meg.

Az Aston Martin színeiben először vezet majd új F1-es autót a szezont követő fiatal pilóták tesztjén az amerikai Jak Crawford. A fiatal pilóta az év elején már vezette a 2022-es autót egy teszten, de 2024-es gépet, olyat, amivel Fernando Alonso és Lance Stroll is versenyez, most vezeti majd először. Crawford, aki jelenleg ötödik az F2-ben, a hét elején vezette a 2022-es autót egy houstoni demófutam során, és a csapat egy későbbi időpontban fogja megerősíteni, hogy ki csatlakozik Crawfordhoz a szezonzáró utáni tesztre.

Aston Martin Aramco F1 Demo Run
Jak Crawford már várja a Forma-1-es tesztet
Fotó: Getty Images via AFP

„Izgatottan várom a lehetőséget, hogy először vezethetem az AMR24-et Abu-Dzabiban. Rengeteg órát töltöttem a szimulátoron és ezt a teszt előtt is folytatni fogom, hogy biztosan jól felkészüljek. A pályát jól ismerem. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek az Aston Martinnál, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy az idei autót vezethessem a teszten” – mondta Crawford, aki juniorként a Red Bull programjában vett részt, majd onnan igazolt át az Aston Martin utánpótlásába. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!