Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
A Red Bull háromszoros világbajnoka, Max Verstappen értetlenül áll a címvédő monacói szenvedése előtt. Az osztrák istálló számára felettébb gyengén sikerült az előző versenyhétvége, a holland pilóta pedig elmondta, hogy csapatával nem értik, mi okozhat gondot, de próbálnak mihamarabb megoldást találni a problémára.

Az F1-es Monacói Nagydíjon a hazai közönség előtt versenyző Charles Leclerc rajt-cél győzelmet aratott, a Ferrari sztárját a futam elején történt ütközés utáni újraindítás sem zavarta meg, és magabiztosan nyert. A Red Bull számára ez a versenyhétvége rosszul alakult, ugyanis Sergio Pérez a szombati időmérőn már a Q1-ben kiesett, majd a futam elején történt baleset miatt súlyosan megsérült az autója, ezzel hamar véget ért számára a vasárnapi főesemény. Max Verstappen a hatodik rajtkockából indult, de nem tudott senkit sem megelőzni a 78 körös verseny alatt, így végül a hatodik helyen ért célba.

Max Verstappent kissé aggasztja a Red Bull visszaesése
Fotó: AFP/Claudia Greco

Verstappen nem érti, mi okozza a Red Bull problémáit

A tavalyi elképesztő Red Bull-dominancia után egyelőre szorosabban alakul a 2024-es idény, már három olyan futam is volt, amelyen nem a címvédő pilótája nyert:

az Ausztrál Nagydíjon Carlos Sainz, Miamiban Lando Norris, Monacóban pedig Leclerc állhatott fel a dobogó tetejére. Legutóbb Imolában nyert Verstappen, de Olaszországban nem volt könnyű dolga, a verseny végéhez közeledve alig tudta maga mögött tartani Norrist. Monacóban ráadásul kiderült, hogy az autónak komoly gondjai vannak a kerékvetőkkel és a bukkanókkal, ami érzékenyebben érinti őket, mint a többi csapatot.

Alapvető probléma, szóval nem a következő pár hétben fogjuk megoldani. Először meg kéne értenünk, mi a gond, mert egyértelműen nem értjük.

De keményen dolgozunk majd, hogy rájöjjünk az okára és megszabaduljunk tőle. Nem tudom, hogy idén sikerülni fog-e, de jövőre remélhetőleg már igen" - mondta némileg tanácstalanul a holland klasszis.

Forma-1, F1, Monacói Nagydíj, 2024, Max Verstappen
Max Verstappen a hatodik helyen ért célba Monacóban
Fotó: AFP (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)

Határozottan van pár pálya a naptárban, amelyek nem ideálisak számunkra. Bármilyen buckás pálya, vagy azok, ahol meg kell lovagolni a kerékvetőket, valószínűleg kicsit bonyolult lesz,

de remélhetőleg addigra kicsit már érteni fogjuk, mi folyik" - írta meg a motorsport.com, miként tekintett a jövőbe a háromszoros világbajnok.

Egyelőre Max Verstappen vezeti a vb-pontversenyt egyéniben, valamint a konstruktőrök között is a Red Bull áll az élen, de a Ferrari és a McLaren személyében két komolyabb kihívója is lett a címvédőnek 2024-ben.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről