Vágólapra másolva!
Thaiföld egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy a közeljövőben Forma-1-es futamot rendezhessen. Az ország miniszterelnöke, Srettha Thavisin a helyszínen tekintette meg az imolai futamot, ahol tárgyalt is az ötletről a száguldó cirkusz vezetőivel.

Thavisin kilátogatott az Emilia-Romagna Nagydíjra, ahol megbeszéléseket folytatott az F1-vezérigazgató Stefano Domenicalival, valamint más részvényesekkel. 

Thai Nagydíj, F1
Hamarosan lehet Thai Nagydíj is azF1-ben
Fotó: apexcircuitdesign.com

Hamarosan jöhet a Thai Nagydíj

A Thai Nagydíj projektjét a kormány szeretné megvalósítani, de a Motorsport értesülései szerint Thavisin a Red Bull vezetőit is megkereste, hogy segítsék a verseny létrejöttét.

Thavisin a főváros, Bangkok utcáin képzeli el a versenyt és 2027-től vagy 2028-tól látná vendégül a bajnokságot. 

A közösségi médiába látogatása után írt arról, hogy a nagydíj hogyan segítené Thaiföld bemutatását a világnak:

„A thai kormány szándékának megfelelően, miszerint a Forma-1-et a közeljövőben Thaiföldre hoznák, meglátogattam az Autodromo Enzo e Dino Ferrarit és 

megbeszélést folytattam a Formula One Group csoport vezetőivel. Ez egybeesik azon szándékunkkal, hogy nemzetközi eseményekkel Thaiföldöt a globális térképre helyezzük.”

Thaiföld ajánlata egybeesik a Forma-1 azon egyértelmű vágyával, hogy nagyobb bázist alakítsanak ki maguknak Ázsiában. Domenicaliról tudott, hogy nincs ellenére a bangkoki verseny, áprilisban el is látogatott Thaiföldre, hogy megbeszéléseket folytasson Thavisinnel.

Ami viszont egyértelmű, hogy a thaiföldi és hasonló futamok érkezésével a Forma-1-nek valószínűleg a jelenlegi események némelyikéről kell lemondania, 

Imola jövője pedig kifejezetten kérdéses, bármennyire is szeretnék a pilóták, hogy maradjon.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről