Vágólapra másolva!
A Red Bull Forma-1-es csapatának háromszoros világbajnoka, Max Verstappen többször beszélt már a visszavonulásáról. Az osztrákok tanácsadója, Helmut Marko szerint a holland nem blöfföl, ezért érdemes őt komolyan venni.

Max Verstappen többször is hangot adott már az elégedetlenségének, legutóbb a Szingapúri Nagydíj idején szidta káromkodva az autóját, valamint kifogásolta azt, hogy trágár szóhasználat esetén büntetést kapjanak az F1-es versenyzők. Az FIA mindezek után közmunkára ítelte a hollandot, aki korábban többször pedzegette már, hogy nem óhajt hosszú évekig az F1-ben versenyezni és előbb-utóbb visszavonul.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is megszólalt a holland jövőjéről, szerinte Verstappen fenyegetéseit érdemes komolyan venni. "Max sok mindent elért, de fontos, hogy jól érezze magát és élvezze az egész sportot. 

Ha egyre inkább tönkreteszik számára ezt az egészet, akkor elmúlik a szerelem, és amikor erről beszél, akkor tényleg komolyan gondolja.

De remélem, hogy a jelenlegi helyzet miatt nem fog egyhamar visszavonulni" - mondta a háromszoros világbajnokról Marko, aki a közmunkabüntetésről is elmondta a véleményét.

F1 Grand Prix Of Singapore, Max Verstappen
Max Verstappen sok mindennel elégedetlen a Forma-1-ben
Fotó: NurPhoto via AFP/Morgan Hancock/NurPhoto

Ez kettős mérce. Ráadásul nem is egy személyre utalt, hanem az autóra, egy tárgyra, méghozzá komolytalanul. Oké, ez egy délutáni sajtótájékoztatón történt, de akkor is egyértelmű túlzás. 

Nagyon alaposan elolvastam az ítéletet, és egy kicsit elmosolyodtam az indoklás azon részén, mely szerint Max a meghallgatáson azzal érvelt, hogy ez egyszerűen az a nyelvhasználat, amit megtanult" - idézte a formula.hu a 81 éves szakember szavait.

Hat versennyel a 2024-es idény vége előtt a 331 pontos Verstappen vezeti a világbajnoki összetettet a 279 pontos Lando Norris és a 245 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. 

Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 237 pontos Oscar Piastri áll, mögötte Carlos Sainz 190, Lewis Hamilton 174, George Russell 155, Sergio Pérez pedig 144 ponttal rendelkezik.

A konstruktőrök között a McLaren 516 ponttal vezet, 41 ponttal megelőzve a második Red Bullt, és 75-tel a harmadik Ferrarit.

A 2024-es Forma-1-es szezon jelenleg szünetel, az idény október 18. és október 20. között az austini Amerikai Nagydíjjal folytatódik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!