Vágólapra másolva!
A Red Bull háromszoros világbajnoka, Max Verstappen egy internetes stream során gúnyolodott az FIA-n, miután a szövetség közmunkára ítélte a szingapúri káromkodós botránya miatt.

A Red Bull sztárja számára botrányosan indult a Szingapúri Nagydíj, az FIA gyakorlatilag közmunkára ítelte, mivel káromkodva szidta az autóját, valamint kifogásolta azt, hogy trágár szóhasználat esetén büntetést kapjanak az F1-es versenyzők.

A 26 éves pilóta még mindig nem emésztette meg a történteket, a legújabb Twitch-videójában a RedLine csapat tagjaival a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) döntésén gúnyolódott - írta meg a motorsport.com. Verstappen azzal viccelődött, hogy aki káromkodni mer közvetítés alatt, azt azonnal közmunkára küldi az FIA, majd elejtett egy "b.zd meg"-et, aztán rászólt a barátaira.

Max Verstappen
Max Verstappent közmunkára ítélte az FIA
Fotó: AFP (Photo by Gabriel BOUYS / AFP)

"Legyetek kedvesek moderálni kicsit magatokat" - mondta a háromszoros világbajnok. "Az FIA néz minket" - hangzott a csapattársa reakciója. "Az FBI is!" - kontrázott rá a holland pilóta.

Hat versennyel az idény vége előtt a 331 pontos Verstappen vezeti a világbajnoki összetettet a 279 pontos Lando Norris és a 245 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 237 pontos Oscar Piastri áll, mögötte Carlos Sainz 190, Lewis Hamilton 174, George Russell 155, Sergio Pérez pedig 144 ponttal rendelkezik.

A konstruktőrök között a McLaren 516 ponttal vezet, 41 ponttal megelőzve a második Red Bullt, és 75-tel a harmadik Ferrarit.

A 2024-es Forma-1-es szezon jelenleg szünetel, az idény október 18. és október 20. között az austini Amerikai Nagydíjjal folytatódik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!