Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
Harminc napra letartóztatta a bíróság a napokban Magyarországra szállított szélsőbaloldali embervadászt, aki társaival még 2023 februárjában vert össze több embert is Budapest utcáin - tudta meg a Magyar Nemzet. A mentelmi jogának köszönhetően kiszabadult Ilaria Salis bűntársa 30 millió forint óvadék fejében kerülhet bűnügyi felügyeletbe.
Vágólapra másolva!

Kiadták a magyar hatóságoknak az egy évvel ezelőtti budapesti embervadászatban részt vevő egyik külföldi szélsőbaloldali támadót. 

A hazai bűnüldöző szervek őrizetébe került 23 éves német állampolgárt európai és nemzetközi elfogatóparancs alapján Berlinben fogták el tavaly decemberben, egy razzia során.

A bűnözőt a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztály nyomozói 2024. június 28-án az osztrák–magyar határon vették át, Budapestre vitték, ahol életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete és súlyos testi sértés bűntett kísérlete megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, ám megtagadta a vallomástételt. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A tavalyi antifasiszta támadásokként elhíresült bűncselekmények kapcsán a budapesti rendőrök három embert azonnal elfogtak, további 14 elkövető ellen európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, közülük eddig hármat vettek őrizetbe külföldön – egyikük kiadatása történt meg most - írja a Magyar Nemzet.

A bíróság a mai napon, nem végleges végzéssel harminc napra letartóztatta a német férfit azzal a kikötéssel, hogy 30 millió forint óvadék fejében bűnügyi felügyeletbe kerülhet - közölte megkeresésünkre a Fővárosi Főügyészség.

A címlapi kép illusztráció!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről