Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Mi van Magyar Péter kocsmai fetrengése mögött?

Vágólapra másolva!
Nagyot ütött az ötkertes buli Magyar Péter imidzsén, ezért többen próbálják most mentegetni őt – hangzik el a Lomnici válaszol legújabb részében, a Kontextus csatornán. A műsorban ifjabb Lomnici Zoltán kifejti: háromgyermekes apához és politikushoz is méltatlan az a bulizásnak nevezett fetrengés, amit a Tisza Párt alelnöke előadott.
Vágólapra másolva!

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász a műsorban kifejti, miért van értelme az EU soros elnökség intézményének annak ellenére, hogy az utolsó erős jogot, a vétójogot is el akarják venni a tagállamoktól. A magyar soros elnökség – fogalmazott az alkotmányjogász – egy kicsit arról is kell, hogy szóljon, hogy megmutassuk: még létezik az Európai Unió. Sokan ugyanis már temetik ezt az intézményt, lemondtak Európáról – ez a „tünet” azonban nem keverendő össze az euroszkepticizmussal. Ifj. Lomnici Zoltán hozzáteszi: ha „nem szedi ráncba” valaki ezt a közösséget, akkor szét fog hullani.

A Patrióták Európáért pártszövetség megalapításával kapcsolatban a Századvég tudományos igazgatója elemzi annak létjogosultságát. Mint kiemeli, sok 10 millió ember szavazott az EU-ban a változásra, és az új szövetség, melyet Orbán Viktor, Herbert Kickl és Andrej Babis neve fémjelez, manifesztuma szerint olyan célokat tart fontosnak, amelyeket minden Európát szerető állampolgár nyugodt szívvel támogathat. Ez akkor is így van, ha a globalista erők előszeretettel és hazug módon ragasztják rá a populista, a szélsőjobboldali vagy akár oroszbarát címkéket.

Magyar Péter, MagyarPéter, részeg, botrány, magyarpéterbotrány
Magyar Pétert kivezették a luxus-szórakozóhelyről. Fotó: Ripost 

Magyar Péter közelmúltbéli, szórakozóhelyen történt incidensére áttérve Lomnici Zoltán azt mondja: az „nagyot ütött az imidzsén”, ezért most sokan sietnek a segítségére, megpróbálva ezt a helyzetet feloldani. Úgy fogalmaz: 

egy háromgyerekes apához és egy politikushoz méltatlan, bulizásnak nevezett fetrengés tanúi lehettünk. 

A hírek szerint a nőkkel szemben is kifogásolható viselkedést tanúsító Magyar Péter Németországban akár közvetlenül is ütközhetett volna a törvénnyel, ott ugyanis 2016 óta büntetik, ha egy férfi nem fogadja el, amikor egy nő nemet mond a közeledésre.

Most már inkább csak a hordalék árad, szégyen, hogy Magyar ilyen helyzetbe hozza a választóit 

– szögezi le a műsorában Ifj. Lomnici Zoltán. Felhívja a figyelmet arra is: az incidenssel kapcsolatban függőben lévő jogi helyzet jelenleg zárójelbe teszi a Tisza párt működését, és akár EP-ténykedését is.

Vitézy Dávid alkotmányjogi panaszára áttérve az alkotmányjogász úgy fogalmaz: a legtisztább helyzetet Karácsony Gergely teremthette volna meg azzal, ha lemond.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről