Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Majdnem halálra égett egy hároméves kislány egy hevesi kistelepülésen

Vágólapra másolva!
Kevésen múlt, hogy nem történt tragédia egy Heves vármegyei kistelepülésen. Egy rossz kályha okozott majdnem tragédia, egy kislány égett meg amiatt súlyosan. Hónapokig voltak kegyetlen fájdalmai, és persze a sérülései örökké látszani fognak.
Vágólapra másolva!

Az anya négy kisgyerekével és az élettársával élt együtt. A fűtést két régi, fatüzelésű vaskályha adta, melyek közül az egyik tavaly februárban elromlott, átégett, egy részén kilyukadt. 

Ez elé az apa egy fémlemezt tett, de ez nem volt elég ahhoz, hogy megakadályozza, hogy a megrakott kályhából kicsaphassanak a lángok.

Fotó: Ügyészség

Minderről persze az anya is tudott, de nem fordított rá kellő figyelmet, továbbra is fűtötte a kályhát, és attól nem tartotta távol a gyerekeit. Így történhetett meg, hogy amíg a mosdóban volt, a hároméves kislány a veszélyes kályha közelébe került, és az abból kicsapó lángnyelvek gyakorlatilag körbefogták őt. A gyerek testének több mint egyharmada megégett, aminek következtében életveszélyes állapotba került. Hónapokig tartott amíg felépült, és az égési sérülései mindig látszani fognak.

Az anyát gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják, felfüggesztett fogházra ítélhetik.

Néhány hete a szerbiai Baranda faluban egy főzőversenyen . 

egy négyéves kisfiú biciklivel körözött az üst körül, mikor elvesztette az egyensúlyát és beleesett a forró gulyásba. 

A kisfiút rendőröknek kellett kihúzniuk a forró üstbő.

Először a közeli Opovo város egyik ügyeletére, majd egy belgrádi kórházba szállították

Ahogy arról is írtunk, hogy az Egyesült Államokban csúszdákat öntöttek le sósavval, azért, hogy a gyerekek megsérüljenek. Két gyerek meg is égett.

2023-ban 6453 lakástűz volt Magyarországon. 961-gyel kevesebb, mint egy évvel korábban, ez 13 százalékos csökkenést jelent. A lakástüzekben összesen 83 ember halt meg, kilenc emberrel kevesebb, mint egy évvel korábban.

Decemberben volt a legtöbb tragikus kimenetelű eset, csak akkor 16-an haltak meg lakástűzben.

A kigyulladt házakban 553 ember sérült meg, többségük a belélegzett füst miatt. A lakástüzek eloltásához 12655 tűzoltóautót riasztottak, a tűzoltóknak összesen 4 392 órára volt szükségük az oltáshoz. A leghosszabb beavatkozás 18 órán át tartott: április 6-án egy 350 négyzetméteres, nádfedelű családi ház égett Kápolnásnyéken. 40 tűzoltó 9 tűzoltóautóval dolgozott, hogy a lángok a szomszédos istállóra és garázsra ne terjedjenek át.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről