Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Szijjártó Péter: Minden adott, hogy a két új paksi blokk legkésőbb a következő évtized elején szolgálatba állhasson

Vágólapra másolva!
Minden adott ahhoz, hogy a paksi atomerőmű két új blokkja legkésőbb a következő évtized legelejére szolgálatba állhasson, s így hozzájárulhasson Magyarország energiaellátásának biztonságához - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Moszkvában.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető tájékoztatásában először is leszögezte, hogy a magyar-orosz energetikai együttműködés jól szolgálja hazánk ellátásbiztonsági érdekeit. Kulcsfontosságúnak nevezte a paksi atomerőmű két új blokkjának mielőbbi megépítését, miután szavai szerint ezáltal tovább fog erősödni az energiaellátás biztonsága, fokozódni fog az ország függetlensége a nemzetközi energiapiacok mindenfajta drámai változásaitól. Illetve - mint mondta - az újabb reaktorok működésbe lépése segít majd megvédeni a rezsicsökkentés eredményeit is. 

Az új paksi blokkok Magyarország energiaellátásának biztonságát tovább fogják javítani, és növelni fogják jelentősen Magyarország függetlenségét a nemzetközi energiapiacok mindenfajta drámai változásaitól

 - szögezte le. 

Szijjártó Péter hangsúlyozta: 

A mai megbeszélések alapján azt tudom önöknek mondani, hogy minden adott ahhoz, hogy a paksi atomerőmű két új blokkja legkésőbb a következő évtized legelején szolgálatba álljon és hozzájáruljon Magyarország energiaellátásának biztonságához. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről