Végighazudta a kampányt Magyar Péter, most pedig beült az Európai Parlamentbe sok pénzt keresni - videó

Vágólapra másolva!
A baloldali politikus végighazudta a kampányát az európai parlamenti választást megelőző hónapokban. Többször is határozottan kijelentette, hogy esze ágában sincs beülni az Unió döntéshozó testületébe, most mégis ott van az alakuló ülésen.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet emlékeztetett, a baloldali politikus tavasszal számos interjúban és nyilatkozatban azt hangoztatta, hogy "esze ágában sincs beülni az Európai Parlamentbe", sőt nemegyszer azzal kérkedett: a jövőben a „piacról fog megélni”. 

Magyar Péter ezzel szemben ma már ott ült az EP alakuló ülésén, ami ékes bizonyítéka annak, hogy számára csak a pénz és pozíció volt a fontos, a választást megelőző hetekben, hónapokban pedig tudatosan megtévesztette a szavazókat.

 

A Magyar Nemzet a cikkében összeszedte, hogy miket is mondott Magyar Péter az európai parlamenti mandátumról, aki a párt listáját is vezette.   

Az Európai Parlamentbe biztos, hogy nem ülök be 

– mondta áprilisban a Telexnek. Majd a Blikknek úgy fogalmazott, hogy 

nincs ambícióm arra, hogy európai parlamenti képviselő legyek, én 2026-ig, az országgyűlési választásokig itthon szeretnék dolgozni, hogy visszavegyük a hazánkat.

Magyar Péter repülőgéppel utazik Brüsszelbe hogy ígéretével ellentétben felvegye a mandátumát
Fotó: Facebook

Egy mezőhegyesi fórumon pedig már arról beszélt, hogy bár ő fogja vezetni a pártja listáját, de nem megy ki Brüsszelbe: 

Ezt megígérhetem! Itthon fogok dolgozni azért, hogy minél előbb kormányváltás legyen Magyarországon

- hangsúlyozta Magyar Péter.

A lap megjegyezte, hogy a botránypolitikus ugyan számtalanszor magasztalta pártjának EP-képviselőjelöltjeit, ám magát egyszer sem említette e pozíció potenciális várományosaként. 

Azonban hiába nevezte korábban kamuállásnak az európai parlamenti képviselői munkát, a választásokat követőn már bizonygatni kezdte a rajongóinak, hogy neki ki kell mennie Brüsszelbe, emellett pedig felsorolt féltucatnyi érvet, hogy miért szükséges felvennie a mandátumot, a lap szerint erről még egy "színjátéknak is beillő" szavazást is elindított a közösségi oldalán, amelynek a vége az lett, hogy a választás által politikussá vált Magyar Péter csomagolhat és képviselő lehet. 

A Magyar Nemzet közölte, sorozatuk következő részében felidézik, hogy a baloldali politikus milyen szavakkal, megállapításokkal illette jelenlegi, brüsszeli munkahelyét.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről