A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hófehér őz mászkál Vas vármegyében - videó

Vágólapra másolva!
Fehér őzet kaptak lencsevégre Vas vármegyében. A különleges példányra természetjárás közben bukkantak rá, és le is videózták. A pigmenthiányos állatok rendkívül ritkák, 50-70 ezerből egyet érint ez a genetikai rendellenesség.
Vágólapra másolva!

Hodics Hunornak és családjának nagy meglepetésben volt részük, ugyanis egy hófehér őzet láttak Vas vármegyében - számol be riportjában a Szombathelyi Televízió.

Először értetlenül álltak a felfedezés előtt és próbálták eldönteni, hogy mi lehet az, mert csak az állat hófehér füleit látták.

Később egy távcsővel visszatértek a helyszínre, és egy kamerát is magukkal vittek, hogy levideózhassák az állatot. A videón látszik, hogy az állatnak egész testét fehér szőr borítja.

A beazonosításban Szinetár Csaba, zoológus, az ELTE Savaria Egyetemi Központ tanára is segített, aki elmondta, hogy ez a példány nem albínó, de az albinizmus egyik formája a leucizmus jellemző rá - számolt be róla a Vaol.

Fehér őz

Fehér őz éldegél Vas vármegyében. A különleges példányra egy nézőnk lett figyelmes természetjárás közben, és sikerült róla videófelvételt is készítenie. A pigmenthiányos állatok rendkívül ritkák, 50-70 ezerből egyet érint ez a genetikai rendellenesség.

Posted by Szombathelyi Televízió on Friday, August 16, 2024

Valószínűleg többen vannak, akik láttak már fehér tollakkal is rendelkező fekete rigót, de bejárta már a médiát egy másik fehér őz fotója is. 

Ezekben az esetekben leucizmus tapasztalható, vagyis festékhiány van jelen a tollazatban vagy a szőrben.

Korábban beszámoltunk arról is, hogy hófehér füsti fecskéket láttak Jánoshalmán.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!