A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szijjártó Péter: Nem jelent biztonsági kockázatot az orosz állampolgárok bevonása a Nemzeti Kártya-programba

Szijjártó Péter Barcson.
Fotó: Facebook / Szijjártó Péter
Vágólapra másolva!
Az orosz és belorusz állampolgárok bevonása a Nemzeti Kártya-programba semmifajta biztonsági kockázatot nem jelent a schengeni övezet szempontjából, mert a Magyarországra történő belépéshez és az itt tartózkodáshoz továbbra is átfogó ellenőrzésen kell átesniük - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán vasárnap reggel.
Vágólapra másolva!

Sajnálattal kell tapasztalnunk, hogy az észak-európai és balti kollégáink tovább folytatják hazugsághadjáratukat Magyarországgal szemben - fogalmazott a tárcavezető. Megjegyzete: nem szokatlan ez persze háborúpárti politikusok részéről, de a tények ilyen mértékű figyelmen kívül hagyása mégis riasztó.

Az igazság az, hogy az orosz és belorusz állampolgárok bevonása a Nemzeti Kártya-programba semmifajta biztonsági kockázatot nem jelent a schengeni övezet szempontjából, hiszen a Magyarországra történő belépéshez és az itt tartózkodáshoz ezeknek a személyeknek továbbra is átfogó ellenőrzésen kell átesniük

 - írta Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter Barcson.
Szijjártó Péter. Fotó: Facebook / Szijjártó Péter

Hozzátette: "minden ezzel ellentétes állítása a háborúpártiságtól elvakult észak-európai és balti kollégáknak színtiszta hazugság".
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!