Sorozatban negyedik napja dőlt meg a melegrekord

Vágólapra másolva!
Nem várható enyhülés, még mindig 25 fok felett alakul a napi középhőmérséklet. Ismét országos napi melegrekord született - tudatta a Hungaromet.
Vágólapra másolva!

Bár egyre frissebbek a reggelek, délutánra a hőmérséklet jelentősen megnövekszik, a napi középhőmérséklet még mindig sokfelé meghaladja a 25 fokot.

Tegnap átlagosan 10 fokkal volt magasabb a maximum-hőmérséklet az ilyenkor szokásosnál.

Új országos napi melegrekord is született. Baján 36,2 fokot mértek. Budapesten, Újpesten pedig 35,5 fokig melegedett fel a levegő, ami új fővárosi napi melegrekord. A korábbi országos és egyben fővárosi rekord ezen a napon 34,1 fok volt, amit 1948-ban, Budapesten, Budatétényben regisztráltak. Ezenkívül Budakalászon és az Alföld több településén is 35 fok fölé emelkedett a hőmérséklet.

Pécs Árpádtetőn csak 22,8 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet, amivel megdőlt az országos hajnali melegrekord. 

Az erre a napra vonatkozó korábbi rekord 21,4 fok volt, amit 2009-ben, Szeged belterületén mértek. A fővárosban, a János-hegyen pedig csak 22 fokig hűlt le a levegő, így megdőlt az erre a napra vonatkozó fővárosi hajnali melegrekord is. A korábbi rekord 20,5 fok volt, ezt még 2012-ben, Lágymányoson mérték.

Jelenleg a délnyugati, nyugati tájakon felhős az ég, sőt a következő órákban záporeső is előfordulhat a határhoz közelebb eső részeken. Azonban a meleg továbbra sem csillapodik, sőt az ország döntő részén ma zavartalanul napos idő várható - olvasható a Hungaromet Zrt. Facebook oldalán.

Mint írtuk, tegnap is rekordot döntött a hőség, illetve kedden és hétfőn is. Az ország történetébn páratlan, hogy három egymást követő őszi napon ilyen előforduljon.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!