Barry White zenéjére párosodnak a cápák

Vágólapra másolva!
A legromantikusabb hangúnak tartott fekete bőrű énekes dalai a kutatók reményei szerint a kopoltyúval rendelkező élőlényekre is jótékony hatással lesznek.
Vágólapra másolva!

A birminghami National Sea Life Centre kutatói a mély hangú amerikai énekes, Barry White zenéjével igyekeznek szaporodásra bírni az intézet cápáit. A tudósok abban reménykednek, hogy igaznak bizonyul az az Egyesült Államokból származó elmélet, amely szerint a halak érzékelik a különbséget zene és zene között.

Josie Sutherland, az intézet kurátora elmondta: "Kutatások szerint a halak ugyanúgy dolgozzák fel a zenét, mint az emberek, és még a különböző hangfekvéseket és dallamokat is meg tudják különböztetni. Sokféle zenét fogunk lejátszani a cápáknak, Barry White-tól kezdve modern popzenéig, és mindegyik esetében alaposan megfigyeljük a reakcióikat. Gyorsan észre fogjuk venni, hogy elértük-e a kívánt hatást, ugyanis a hímcápák udvarlás gyanánt mindig megharapják a nőstények hátát és mellúszóját."

A "Szerelem rozmárja" becenévvel gyakran illetetett Barry White számára nem ez lesz az első alkalom, hogy énekhangját segédeszközként használják fel a fajfenntartás során. Pontos adatok ugyan erről nincsenek, ám a tengerentúlon gyakran szokták emlegetni, hogy több gyerek fogant már az idén 58 éves sztár romantikusan búgó dalaira, mint bárki máséra.

CD-ajánló:
Barry White: Ultimate Collection

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!