A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNJózsa Levente
10:10TekvondoYushuai Liang-Levente Jozsa
HUNMagyarország
11:20Kajak-kenuKenu 500m-páros elődöntő 1
HUNMagyarország
12:00Kajak-kenuKajak 500m-négyes elődöntő 2
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
NyílNyíl

Az izraeli hadsereg megölt egy Hamasz-vezetőt

Vágólapra másolva!
Az izraeli hadsereg szerdán bejelentette, hogy megölték a Hamász szélsőséges palesztin szervezet katonai szárnyának egyik vezetőjét. Holttestét megtalálták a ciszjordániai Tubasz egyik lerombolt házának romjai alatt.
Vágólapra másolva!

A 44 éves, tolókocsihoz kötött Nászer Dzsarrar a Ezzeddin el-Kasszám szervezet dzseníni vezetője volt. A házat, amelynek romjai alatt halálát lelte, az izraeli hadsereg lőtte szét és rombolta le földgyaluval. Előtte körbevették az épületet, és felszólították a bent lévőket, hogy jöjjenek ki. Több ember kijött, majd az izraeli harckocsik tüzet nyitottak. A Dzsenínhez közeli településen lévő ház Mohammed Abu Mohszen Hamasz-tagé volt - közölte a szervezet. Palesztin egészségügyi források szerint a holttestet egyelőre nem tudták azonosítani.

A hadsereg közleménye szerint hadműveletet hajtottak végre Tubaszban, és leromboltak egy másik házat is. Dzsarrar 2001 májusában merényletet kísérelt meg, de a robbanószerkezet korábban működésbe lépett, s emiatt Dzsarrar elvesztette két lábát és egy karját. Az utóbbi időben ismét folytatta terrortevékenységét, látványos öngyilkos merényletek megtervezője volt, és egy többemeletes épület lerombolásának tervén dolgozott - olvasható a közleményben.

Amióta az izraeli kormány elhatározta, hogy lerombolják a palesztin szélsőségesek, illetve merénylők házát, 21 olyan házat rombolt le a hadsereg, amelyben feltételezésük szerint gyanúsított tartózkodott. A hadsereg szerdán kilakoltatta a ciszjordániai Hebron egyik lakásának palesztin lakóit, és katonai hadállást hozott létre benne - jelentette az AFP helyszínen tartózkodó újságírója.

Egy négyemeletes ház legfelső emeletén lévő lakásban egy 11 tagú család élt. Nagy részük előzőleg máshol lakott, de onnét el kellett menniük. A ház mellett hadállást vett fel két páncélozott szállító jármű, és lezárta a forgalmat a környéken. A háztetőt is katonák foglalták el. A hadsereg közölte az AFP-vel, hogy a lakást ideiglenes jelleggel, szigorúan biztonsági okokból foglalták el. Előzőleg ellenőrizték, hogy a családnak ezen kívül van még két másik lakása - mondták.

Nabíl Abu Rudeina, Jasszer Arafat palesztin elnök tanácsadója szerint az izraeli-palesztin megbékélési folyamat feltartóztatását jelenti az, hogy az izraeli hadsereg Ciszjordánia teljes hosszában biztonsági határt hoz létre. Ciszjordánia és Izrael szétválasztása nem vezet a békéhez és a stabilitáshoz - mondta az AFP-nek nyilatkozva.

Kérte az ENSZ, az Egyesült Államok, az Európai Unió és Oroszország alkotta "kvartettet", hogy szeptemberi tanácskozásán ítélje el a határ létesítését. Az izraeli biztonsági kabinet szerdai ülésén hagyta jóvá a biztonsági határ első szakaszának nyomvonalát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!