Hatalmas tűz volt egy ipari parkban, kiürítették a környéket - videó

Vágólapra másolva!
Hatalmas tűzvész pusztított egy angliai ipari parkban. Az óriási füstfelhőt kilométerekről is látni lehetett, a tűzoltók evakuálták a környéket.
Vágólapra másolva!

Hatalmas tűz ütött ki a staffordshire-i Cannockban, amelyet kilométerekről is látni lehetett. Több tucat tűzoltó rohant ki a Birminghamtől északnyugatra fekvő Cannock egyik ipari parkjában keletkezett tűzhöz. 

A lakosokat figyelmeztették, hogy csukják be az ablakokat, a közeli vállalkozásoknak pedig evakuálási parancsot adtak ki.

A BirminghamLive szerint a fennakadások várhatóan tovább fokozódnak a területen, valamint az A5-ös autópálya körüli utakon.

Tűz ütött ki az angliai Cannockban.
Tűz ütött ki az angliai Cannockban.
Fotó:  Staffordshire Fire and Rescue Service / X

Hatalmas füstoszlop emelkedett a levegőbe, amit távolról is látni lehetett. Néhány felvételen látszik, hogy a sűrű fekete füstfelhő a lakótelep és más közeli épületek fölé emelkedik - írta a Mirror.

A tűz helyszínének közelében készült videón látszik, hogy a füst az ipari épületből száll fel. Az egyik közösségi média felhasználó azt mondta:

Rosszul néz ki. Remélem, senki sem sérült meg.

Angliában egy raktárépület égett le szintén májusban. Leicesterben hatalmas füst szállt fel az épületből. Az erős szél nagyban megnehezítette a tűzoltók munkáját. A közelben élőket arra kérték, hogy a hatalmas füst miatt tartsák zárva az ablakokat és az ajtókat.

A hónap elején egy berlini fegyvergyár állt lángokban. A csarnokban réz-cianidot és kénsavat tároltak, a tűz során hidrogén-cianid keletkezhetett, így a tűzoltóság kiürítette az adott területet. Személyi sérülés nem történt.

Korábban arról is írtunk, hogy tűz ütött ki Milánó északi elővárosának ipari negyedében is. A tűz miatt a hatóságok lezártak egy másfél négyzetkilométernyi területet, s mintegy húsz kamiont vontak ki a körzetből.

Tenerifén egy hajótűzben 34 ember halt meg. A Conception hajó 2019-ben a Santa Barbarától 40 kilométerre délre fekvő Santa Cruz-szigetnél horgonyzott, amikor a háromnapos útja utolsó napján hajnal előtt kigyulladt, és kevesebb mint 30 méterre a parttól elsüllyedt. 

Harminchárom utas és a legénység egy tagja a fedélzeten rekedt és meghalt. 

A balesetet a leghalálosabb tengeri katasztrófaként tartják számon Amerikában.