Új hírek érkeztek Robert Fico állapotáról

Kórházba szállítják Robert Fico szlovák miniszterelnököt a merénylet után.
Vágólapra másolva!
A szlovák kormányfő a legrosszabbon túl van, már nincs életveszélyben, de egyelőre nem szállítják el a besztercebányai kórházból.
Vágólapra másolva!

Robert Fico, a meglőtt szlovák kormányfő a legrosszabbon túl van, már nincs életveszélyben - közölte vasárnap Robert Kalinák szlovák miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter.

Kalinák azt mondta, hogy egyelőre elmúltak a legrosszabb félelmek, ugyanakkor a politikust egyelőre nem szállítják el a besztercebányai kórházból.

Robert, Fico, RobertFico, merénylet, 2024., május, 16.,
Robert Fico szlovák miniszterelnök merénylõjét veszik õrizetbe a lõfegyveres támadás helyszínén, a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvõ Nyitrabányán (Handlová) 2024. május 15-én.
Fotó: MTI/TASR/Radovan Stoklasa

Szerda délután, egy kihelyezett kormányülés után Robert Fico szlovák miniszterelnök a szimpatizánsaival fogott kezet, amikor egy 71 éves férfi többször rálőtt egy fegyverrel; négy lövés eltalálta. A drámai felvétel a lövés pillanatáról itt látható. 

A miniszterelnököt mentőhelikopter vitte kórházba életveszélyes sérülésekkel. Még aznap este megműtötték, majd tegnap újabb operáción esett át. A szlovák kormányzat tájékoztatása szerint állapota stabil, de továbbra is súlyos

A 71 éves radikális baloldali Juraj Cintula egy kérdésre válaszolva elárulta, hogy azért lőtte le a szlovák miniszterelnököt, mert nem értett egyet a kormány politikájával. 

Arról is beszámoltunk, hogy vizsgálati fogságba helyezte szombati döntésével a bazini (Pezinok) székhelyű speciális bíróság az elkövetőt, Juraj Cintulát.