A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Újabb szabotázs Franciaországban, ezúttal távközlési kábeleket vágtak el

Vágólapra másolva!
Az éjszaka folyamán Franciaországnak újabb szabotázsakciókkal kellett szembenéznie, az ország hat régiójában hajnali 1 és 3 óra között több távközlési szolgáltató kábeleit vágták el. Párizs és az olimpiai játékok nem érintettek - közölte hétfőn a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A szabotázsakciók miatti szolgáltatáskiesés érinti a vezetékes telefonvonalakat és a mobiltelefonokat, a francia SFR és a Bouygues telefonszolgáltatókat is célba vették. Az érintett régiók közé tartoznak: Hérault, Bouches-du-Rhône, Oise, Meuse, Drôme és Aude - írja a Le Parisien.

Marina Ferrari digitális ügyekért felelős államtitkár elítélte a támadásokat, és közölte, hogy mozgósítottak a megrongált vezetékek mielőbbi helyreállítására.

Az üggyel kapcsolatban letartóztatásról nem érkezett egyelőre bejelentés, továbbá nem tudni, hányan érintettek a szabotázs miatti szolgáltatáskiesésben - írja a The Sun.

Csütörtök este egy Toulouse közelében lévő telefonos átjátszóantennát is célba vettek - közölte vasárnap a francia ügyészség.

Előző hét pénteken nagysebességű vasúti járatokat törölték a francia vasúthálózat elleni „szabotázsakciók” miatt. A vandálok robbanószerkezeteket használtak, hogy tüzet gyújtsanak, amelyek megrongálták a francia fővárost és összekötő vonalakon lévő jelzőállomásokat olyan városokban, mint az északi Lille, a nyugati Bordeaux és a keleti Strasbourg - közölte az állami vasúttársaság, az SNCF.

A szabotázsakciókat követően a Londont és Párizst összekötő Eurostar nagysebességű járatai kénytelenek voltak lassabb vonalakra váltani, míg a német nemzeti vasúttársaság, a Deutsche Bahn a távolsági járatokkal kapcsolatos problémákra figyelmeztetett.

Több százezer ember rekedt az állomásokon, a vasúti forgalom csak hétfő reggel tért vissza a normális kerékvágásba.

A szabotázsakciókkal összefüggésben letartóztattak egy szélsőbaloldali aktivistát.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!