A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

A marokkói király több ezer embernek adott nagylelkű ajándékot

Vágólapra másolva!
Több mint 2400 bebörtönzött embert részesített kegyelemben VI. Mohamed marokkói király trónra kerülése 25. évfordulója alkalmából.
Vágólapra másolva!

A marokkói igazságügyminisztérium hétfőn este közölte, hogy 2476 embernek engedték el a büntetését, vagy szüntették meg esetükben a büntetőeljárást.   

A kegyelemben részesítettek között több újságíró és emberi jogi aktivista is van - közölte egy marokkói tisztségviselő az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva.

 

VI. Mohamed marokkói király.
Fotó: AFP 

A szóban forgó újságírók között van Omár Radi és Szulejmán Raisszúni, akiket 2023-ban ítéltek szexuális erőszak címén öt, illetve hat évi szabadságvesztésre.

Radit mindemellett kémkedéssel is vádolták. Egy harmadik újságíró, Tavfik Bucsrine már 2018 óta raboskodott szintén nemi erőszak miatt. Mindhárman tagadták az ellenük felhozott vádakat és azt állították, hogy munkásságuk miatt üldözik őket.

Szerepel a listán Maáti Mondzsib történész és emberi jogi aktivista is, aki ellen pénzmosás gyanúja miatt nyomoznak a hatóságok. 2021-ben már három hónapig őrizetben volt, de a hatóságok elengedték egy 20 napos éhségsztrájkját követően.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!