Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Putyin bejelentést tett a tűzszünetről

Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin egy interjúban elmondta, hogy addig nem fognak tűzszünetet hirdetni, amíg Ukrajna nem tesz irányukba pozitív, visszavonhatatlan lépéseket, ugyanis korábban többször átverték Oroszországot.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy addig lehetetlen a tűzszünet az Ukrajnával folytatott háborúban, amíg nem kezdődnek el a tárgyalások Kijevvel, és nem jutnak egyértelmű megállapodásra. Szerinte Oroszország nem egyezhet bele a tűzszünetbe, mivel nem bíznak meg Ukrajnában. 

Nem engedhetjük meg, hogy az ellenség kihasználja a tűzszünetet, és újra felfegyverezze a hadseregét

 – mondta Vlagyimir Putyin. 

Putyin
Fotó: X

Hangsúlyozta, hogy a fegyverszünethez olyan lépéseket kellene tennie Ukrajnának, amik elfogadhatóak Oroszországnak és visszafordíthatatlanok. 

Azt is elmondta, hogy 2022-benvolt olyan időszak, amikor a Kijev közelében lévő orosz csapatok a nyugati országok kérésére megálltak és nem támadtak, azonban az ukránok ezt nem tették meg. Putyin szerint ezt azzal magyarázták, hogy Kijevben nem tudják ellenőrizni az összes csapat irányítását, mert állítólag vannak olyanok, akik nem engedelmeskednek. Emlékeztetett arra is, hogy Oroszország korábban már vont ki csapatok Kijevből, de akkor is átverték őket - írja a Meduza.

„Ez nem egyszer történt meg. Ezért nem hirdetünk tűzszünetet annak reményében, hogy a másik fél tesz néhány pozitív lépést” – tette még hozzá Vlagyimir Putyin. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről