A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Botrány a Wizz Air járatán: a kerekesszékes utasnak kúszva kellett kijutnia a mosdóba

wizzair, bombariadó, repülő
Képünk illusztráció!
Vágólapra másolva!
A Wizz Air járatán egy mozgássérült utas kénytelen volt a földön kúszva eljutni a mosdóba, mivel a légitársaság Gatwickből Rómába tartó repülőgépe nem rendelkezett a fedélzeten is használható kerekesszékkel. Az utas más módon nem tudta megközelíteni a WC-t. A megalázó helyzetről videó is készült.
Vágólapra másolva!

Spencer Watts rendkívül kellemetlen helyzetbe került a Wizz Air Gatwickből Rómába tartó járatán. Amikor ki kellett mennie a mosdóba, kiderült, hogy a kerekesszéke nem fér el az ülések közötti folyosón. Megkérdezte a légiutas-kísérőket, hogy használhatja-e az erre a célra szolgáló, a folyosóhoz igazított kerekesszéket, de a személyzet közölte vele, hogy ilyen eszköz nincs a fedélzeten.

 A Wizz Airnek ez egy új repülőgépe volt, és mint kiderült, még nem szerelték fel az említett folyosói székkel 

– írta meg a Daily Mail.

Watts felháborodott a hiányosságon, és számon kérte a légiutas-kísérőt, hogy hogyan jusson el a mosdóba. A légiutas-kísérő azt válaszolta, hogy nem tudnak neki segíteni.

Ekkor egy teljesen felháborító jelenet következett, amit videóra is vettek. A gerincvelő-sérülés miatt mozgáskorlátozott Watts kimászott a székéből, a földre engedte magát, és a földön kúszva indult el a repülőgép mosdójába.

A felvételt a Channel 4 egy dokumentumfilmjében mutatták be, amely arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy mennyire rosszul bánnak a fogyatékkal élő emberekkel a repülőjáratokon. A filmben Watts és 16 másik mozgássérült utas beszélt tapasztalataikról.

Nem volt más választásom, mint megkérni a mellettem ülő utasokat, hogy engedjenek ki a folyosóra, majd keresztülvonszoltam magam a padlón. Megkérdeztem a személyzetet, miért adnak el jegyet olyan embernek, aki egyértelműen nem tudja használni a repülőgép szolgáltatásait. Azt válaszolták, hogy nagyon sajnálják, de csak annyit tehetnek, hogy jelentik az esetet 

– emlékezett vissza a megaláztatásra Watts.

A dokumentumfilm nyomán a Wizz Air szóvivője is megszólalt. Elmondta, hogy rendkívül sajnálja, hogy ilyen eset előfordulhatott, és elismerte, hogy a szóban forgó járatot valóban nem szerelték fel a folyosón használható kerekesszékkel – írja a Világgazdaság.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!