A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1

Zelenszkij bejelentette: ott kell lennie Oroszországnak a következő békekonferencián

Vágólapra másolva!
Oroszország részvétele a második békecsúcson szükséges ahhoz, hogy valódi eredményeket érjünk el a háború befejezése érdekében. Ezt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök jelentette ki a Le Monde című francia lapnak adott interjújában.
Vágólapra másolva!

Úgy vélem - mint a legtöbb ország -, hogy Oroszország képviselőinek jelen kell lenniük a novemberi második békecsúcson, különben nem fogunk valódi eredményeket elérni. Nem akarom, hogy akadályozzák a közös [béke]tervünk előkészítését. Ha az egész világ őket akarja látni a [tárgyaló]asztalnál, mi nem lehetünk ellene.

A tárgyalások előfeltételeire vonatkozó kérdésre Zelenszkij azt mondta, hogy az igazságos békének tartalmaznia kell Ukrajna területi integritásának helyreállításának lehetőségét - és hangsúlyozta, hogy ezt „nem feltétlenül fegyverekkel kell megtenni”. „Ezeket a kérdéseket diplomáciai úton is meg tudjuk oldani, ha Oroszország ezt akarja” - mondta.

zelenszkij
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Andrzej Iwanczuk/NurPhoto

A területi engedmények lehetőségére vonatkozó közvetlen kérdésre válaszolva Zelenszkij megjegyezte, hogy „hivatalosan senki nem ajánlott fel Ukrajnának semmit”, és a kormány alkotmányosan nem adhat területeket senkinek. „Ahhoz, hogy ez megtörténjen, az ukrán népnek akarnia kell” - tette hozzá - írja a Meduza.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!