A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
Kós Hubert a legjobb idővel bejutott a 200 méter hát döntőjébe a párizsi olimpia úszóversenyeinek szerdai napján. Telegdy Ádám búcsúzott a szám középdöntőjében.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.
Kós Hubert tavaly világbajnoki címet nyert 200 méteres hátúszásban, a Bob Bowman irányításával készülő magyar úszó azonban a délelőtti előfutamban ráijesztett a magyar szurkolókra, hiszen 150 méternél még nem állt továbbjutó helyen. Mint kiderült, Kós tudatosan tette ezt, tanulva a 100 m háton produkált előfutamából, és a végén a visszafogott kezdés ellenére is 1:57,01-es időt úszott, amellyel negyedikként jutott a középdöntőbe. Ugyanebben a számban a Tokióban ötödik Telegdy Ádám 1:57,98-as idővel csapott célba, amellyel a 16. helyen jutott tovább.

Kós Hubert
Kós Hubert a férfi 200 méteres hátúszás egyik favoritjaként ugorhatott vízbe az olimpiai középdöntőben
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kós Hubert és Telegdy Ádám egy olimpiai középdöntőben úszott 200 m háton

Mindkét magyar úszó az első középdöntőben volt érdekelt a kiváló hangulatú Paris La Défense Arénában: Kós Hubert az ötös, Telegdy Ádám a nyolcas pályán. Kós az elejétől fogva vezetett: 26,89 másodperccel, az első idővel fordult 50 méternél, majd fokozatosan növelte az előnyét. Egyedül Lukas Märtens tudott hozzá testhosszon belül maradni a folytatásban, a második két fordulónál 55,88 és 1:25,96 volt a magyar úszó ideje. Végül 1:55,96-os időeredménnyel nyerte meg a saját középdöntős futamát. Telegdy sokáig 8. volt, és ugyan a végén a hetedik helyre úszott (1:57,58) a futamában, ez nem volt elég a döntőhöz.

Telegdy Ádám
Telegdy Ádám lemaradt a fináléról
Fotó: Csudai Sándor - Origo

A második középdöntős futam után kiderült, hogy

Kós Hubert végül a legjobb idővel jutott be a fináléba, 

Telegdy pedig összetettben a 13. helyen zárt. A férfi 200 m hát olimpiai döntője csütörtökön este 20:38-kor kezdődik.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!