A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ellepték a turisták az Emily Párizsban ikonikus forgatási helyszínét

Emily,Párizsban
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Rengetegen látogattak a francia fővárosba az olimpia miatt az elmúlt hetekben, de van egy hely Párizsban, ami egész évben tele van. A népszerű sorozat, az Emily Párizsban éttermét sokan ki nem hagynák, szelfik milliója készül ott.
Vágólapra másolva!

Lehet, hogy Párizs hemzsegett a látogatóktól az olimpia miatt az elmúlt hetekben, de van egy kis étterem, ami mindig tele van turistákkal. Egy év leforgása alatt több mint 15 000-en mennek a Sorbonne kerületben található csendes térre - írja a Daily Mail.

Ez a festői hely a szökőkútjával, lombos fáival és furcsa macskaköves utcáival nem ad otthont egyetlen jelentősebb francia nevezetességnek sem,

 az útikönyvekben sem említik meg. Egy hatalmas, stukkós homlokzatú épület földszintjén, egy iroda és egy pékség között van egy kis, félhomályos étterem egy jellegzetes piros napellenzővel, ami az Emily Párizsban című sorozatból lehet ismerős az odalátogatóknak. Les Deux Comperes volt a neve, amit később L'Esprit de Gigire kereszteltek, itt játszódik a brit/amerikai színésznő által alakított Emily Cooper története. 

Gabriel a szexi séf kulináris érzékét használja fel arra, hogy elnyerje Emily szívét.

A nő itt eszi első tatár beefsteak-jét, amit azonnal visszaküld, és itt köti meg első sikeres üzletét. A képernyőn kívül már nem ilyen romantikusak itt a napok: a tér tele van szállítóautókkal, kerékpárosokkal és szigorú tekintetű ingázókkal. Ez azonban nem tántorítja el a kora reggel óta gyülekező rajongókat. Okostelefonokat és szelfibotokat szorongatva, „Emily” feliratú pólót és rózsaszín svájcisapkát viselve készülnek a tökéletes képre. Mindenhonnan vannak – Sanghajból, Sydney-ből, Stockholmból, Sao Paolóból.

Az Emily Párizsban a legnépszerűbb műsor a Netflixen, több millióan nézik összesen 93 országban. 

Valerio Abate, az étterem 40 éves sziciliai tulajdonosa mosolyogva nézi a tömeget az ablakból, már hozzászokott a zsivajhoz.

Minden nap ez van, azóta, hogy  megjelentünk a sorozatban

"Sorban állnak kint a képekért; néhányan bejönnek enni, vagy szelfit készíteni velem" - mondta. Valerio álmában sem gondolta volna, hogy a kis étterme, ami sok rajongó legnagyobb bánatára olasz ételekre specializálódott végül olyan ismert lesz, hogy a világ minden tájáról meglátogatják. 

A vendéglátós még soha nem adott interjút, a Daily Maillel azonban kivételt tett. Mint írták, vörös falaival, bőr foteleivel és fa asztalaival a Terra Nera úgy néz ki, mint a képernyőn. A helyiség valamikor egy hentesüzlet volt, 1967-ben nyitott, ezután vette meg Valerio családja, 1978-tól működik étteremként. A napellenzőn a dátum látható, a „Gabriel séf” felirattal együtt – ami a közelmúltbeli hírnévre utal.

Sok nő kérdezi, hogy valóban itt dolgozik-e.

"Csalódnak, amikor mondom, hogy nem" - magyarázta.

Többször írtunk már az Emily Párizsban című sorozatról, ami 2020. október 2-án indult a Netflixen. A széria készítője az az Emmy-díjas Darren Star, aki olyan sorozatokat írt, mint a Szex és New York, a Beverly Hills 90210, a Melrose Place. Producerként is tucatnyi sorozat útját egyengette, a Szex és New York esetében 48 rész mellett producerkedett. Az új sorozata főszereplője a világhírű zenész, Phil Collins lánya, Lily Collins, szerepe szerint Emily Cooper.

Tavaly újabb óriási sikert ért el Nanushka magyar divatmárka, amelynek egyik kabátja az Emily Párizsban című világhírű Netflixes sorozat harmadik évadában tűnt fel. Nyár végén folytatódik az Emily Párizsban című sorozat, mely a Netflixen lesz majd látható. A negyedik évadról kevés titkot árultak el a készítők, azonban nemrég kijött a széria előzetese, mely rengeteg izgalmakat ígér majd a nézőknek.

 

 

 


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!